Tolvans förskola

Grönviksvägen 111

Bromma

Vi är ett föräldrakooperativ vid Mälarens strand som fokuserar på små barngrupper samt välutbildad och engagerad personal i en unik och trivsam miljö. Pedagogiken är inspirerad av Reggio Emilia och bygger på utevistelse, rörelse, skapande och musik.

Fristående (föräldrakooperativ)

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vi arbetar aktivt med att skapa en lugn och harmonisk miljö där empati, respekt och trygghet är en självklarhet. Stor vikt läggs vid att barnen lär sig att uppskatta och respektera varandra och vuxna – konflikthantering tränas och vikten av gott kamratskap diskuteras.

Förskolan är idag uppdelad på tre avdelningar – Jollen (1-2 år), (Ekan 2-3 år) och Skutan (4-6 år) – med totalt max 40 barn och 10 pedagoger. Den höga personaltätheten ger utrymme för individuell anpassning till varje barn - alla barn blir sedda och bekräftade. Vi arbetar med Reggio Emilia som inspiration och är ofta ute i skog och mark för att väcka barnens intresse för olika projekt.

Vi arbetar aktivt med olika projekt som följer barnens intressen. Detta oftast i mindre grupper och med läroplanen (Lpfö98) som vårt styrdokument.

Vi har en fantastisk gård samt skogen, lekparken, pulkabacken och stranden runt hörnet. Aktiviteterna förläggs gärna utomhus. Barnen och personalen är ute i friska luften året runt och i alla väder – barnens dag både börjar (uteöppning) och slutar utomhus.

Lokalerna är ljusa och fräscha och har stora fönster med sjöutsikt som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Det är lätt att stimulera upptäckarglädje och kreativitet i den fantastiska ute- och innemiljön!

Tolvans förskola har fokus på matglädje, bra matvanor och bordsskick. Varje dag njuter barnen av mat lagad av egen kokerska, som var semifinalist i tävlingen Arlas Guldko 2013 i kategorin ”bästa förskolekök”.

Maten lagas från grunden och kokerskan eftersträvar en varierad kost med olika smaker och försöker undvika hel- och halvfabrikat och ohälsosamma tillsatsämnen samt minimera socker. I största möjliga mån används ekologiska råvaror. Råa grönsaksbitar och frukt serveras till varje lunch.

Tolvans förskolas övergripande mål är att utveckla trygga, kreativa och självständiga barn som kan visa hänsyn, samarbeta och själva utveckla sin förmåga att leka och lära.

Då vi erbjuder små barngrupper med hög personaltäthet blir också engagemanget inför vårt uppdrag genomsyrat av Trygghet, Empati och Respekt. Lpfö -98; Förskolan skall lägga grunden till ett livslångt lärande.

Personalgruppen som är välutbildad och stabil har ett engagemang utöver det vanliga och anordnar frekvent temadagar och utflykter som inspirerar och uppskattas av barnen. Här finns personlig kontakt och gemenskap!

Särskilt stöd och behov

All mat som serveras på förskolan lagas på plats vilket gör att kontrollen av maten sker i köket och eventuella allergener kan tas bort från maten och ersättas av annat.

Dokumentationen av barnens vardag och deras projekt görs genom TYRA-appen som varje förälder får tillgång till. I denna lägger personalen upp ditt barns framsteg men även vad gruppen har gjort under dagen. Appen används också vid sjukanmälningar och andra meddelanden som behöver kommer föräldrarna till godo.

Besök gärna Tolvans förskolas Facebooksida för mer information och fler bilder.

Titta gärna in på ”barnensmat” på Instagram eller på instagram.com/barnensmat för att se varför barnen på Tolvans förskola älskar maten!