Förskolan Åkerös gård i solsken. Klätterhus och sandlåda i förgrunden.

Förskolan Åkerögränd

Åkerögränd 5

Enskede-Årsta-Vantör

Vår förskola ligger i Örby Förskolan har tre grupper. Förskolan ingår i enheten Örby förskolor. Övriga förskolor i enheten är Ripsavägen 44, Ripsavägen 33, Önskehemsgatan 32 och Vingåkersvägen 22-26. Förskolechef Marie Dimow, biträdande förskolechef Helen Kraft.

5,3

Inga uppgifter

Vi vänder oss till alla barn och föräldrar. Vi bygger verksamheten på barnens nyfikenhet och lust att lära och veta.

Barn och pedagoger gör upptäckter tillsammans. Vi stimulerar till och ger ett stort utrymme för lek.

Lärande sker i meningsfulla sammanhang. Lärandet ska vara lustfyllt, roligt och spännande!

Vår inriktning är att Örby förskolor kännetecknas av:

• Nyfikenhet att utforska och lust att lära
  • Gemenskap - glädje - harmoni
  • Inflytande
  • Kommunikation - öppenhet - respekt - lyhördhet
  • Inspirerande miljö

Att stimulera till lek och upptäckarglädje genomsyrar vår inne och utomhusmiljö. Vårt mål är att utifrån barnens intressen och behov skapa en utmanande, rolig och lärorik miljö. Våra pedagoger ser, lyssnar och försöker förstå, för att utmana barnen vidare i sitt utforskande.

Vi använder oss av kostdatasystemet Matilda, som möjliggör näringsriktiga måltider. I möjligaste mån använder vi oss av ekologiska livsmedel.

Vi har en kock som lagar vår mat.

Lunchen består ofta av någon typ av kött, fisk eller vegetarisk rätt, tillsammans med potatis, ris eller pasta. Till lunchen dricker vi oftast vatten.

Tillsammans med frukt och grönsaker utgör det enligt tallriksmodellen en väl sammansatt måltid.

Vi är förskolan som gör skillnad, där varje barn blir bekräftad och ser sina möjligheter.

I Örby förskolor är lärandet lustfyllt och roligt och spännande.