Bild på förskolan Ekbackens gård

Ekbacken Hagsätravägen 115

Hagsätravägen 115

Enskede-Årsta-Vantör

Vår förskola ligger mellan Rågsved och Hagsätra. Vi har tre avdelningar med tre pedagoger per avdelning. Förskolan ingår i enheten Rågsveds förskolor tillsammans med Arken, Gökboet, Lillskogen och Regnbågen. Alla förskolor ligger nära skog och natur.

4,7

Inga uppgifter

Målet för vår verksamhet är att barnen ska få en lustfylld och lärorik förskoletid samt skapa goda kamratrelationer och möta engagerade pedagoger.

Då samhället ställer höga krav på kommunikativ förmåga och att behärska det svenska språket, arbetar vi för att aktivt stödja och hjälpa alla barn till ett rikt och utvecklat språk, så att de kan kommunicera med andra och uttrycka upplevelser, kunskaper, tankar och känslor.

Vår verksamhet bygger på ett arbetssätt som är språk-, tanke- och kunskapsutvecklande.

Vi har flerspråkig personal på förskolan. Språk och kommunikation genomsyrar hela vår verksamhet och vårt mål är att stärka alla barns språkliga utveckling. Vi strävar efter ett gott föräldrasamarbete och vill att alla föräldrar ska känna sig trygga att lämna sina barn på förskolan. Vi inbjuder till minst ett utvecklingssamtal per termin. Vi inbjuder också till föräldramöten, gårdsfester, familjemiddagar, föräldrakaffe, firande av traditioner m.m.

Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för barnens lek, utveckling och lärande på förskolan och erbjuda dem en utmanade och stimulerande miljö.

Våra lokaler är nyrenoverade och vi anpassar vår miljö och vår verksamhet utifrån barnens intressen och behov. Förskolans gård är stor och den inbjuder till lek och utforskning. På baksidan har vi vår skog som vi regelbundet besöker.

Vi använder oss av kostdatasystemet Matilda, som möjliggör näringsriktiga måltider. I möjligaste mån använder vi oss av ekologiska livsmedel.

Vi har en kock som lagar vår mat.

Lunchen består ofta av någon typ av kött, fisk eller vegetarisk rätt, tillsammans med potatis, ris eller pasta. Till lunchen dricker vi oftast vatten. Tillsammans med frukt och grönsaker utgör det enligt tallriksmodellen en väl sammansatt måltid.

Barnens framtidstro – Vår utmaning

Rågsveds förskolor ska lägga grunden för ett livslångt lärande och ge barnen optimala förutsättningar att utvecklas i en trygg och utmanande miljö full av möjligheter. Utgångspunkten i vår verksamhet är barnens lust och vilja att lära. Vår verksamhet ska utgå från Lpfö 98/10 och hålla en hög kvalitet.

Vårt mål är att stärka alla barns identitet, självkänsla och tron på den egna förmågan samt ta hänsyn till att varje barn är unikt och utvecklas i sin egen takt.

Vi ska skapa förutsättningar för ett gott samarbete med vårdnadshavarna och ge dem möjligheter till insyn, delaktighet, påverkan och ansvar kring barnets lärande och utveckling i förskolan.

Vi ”fångar” barnets lärande genom att fotografera och dokumentera barnet kontinuerligt i förskolans vardag. Delar av barnens utforskande och lärande finns med i barnets dokumentationspärmar där barnet själv kan se och följa sitt eget lärande och utveckling. Varje avdelning har en iPad som används för dokumentation.