Bild på förskolan

Pysslingen Zinken

Krukmakarg 47

Södermalm

Zinken ingår i Pysslingen förskolor och skolor AB. Förskolan ligger i ett lugnt område ovanför Zinkensdamm med egen gård samt närhet till grönområden.

5,5

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Verksamhetsidé:

Vi bedriver vår verksamhet utifrån läroplanen (Lpfö-98, rev 2010) och Pysslingens styrdokument. Vi har en allmänpedagogisk inriktning där vi planerar vår verksamhet med utgångspunkt från barnens intressen. Vi tror på att skapa ett gemensamt lärandeklimat där alla pedagoger nyfiket letar efter ny kunskap tillsammans med barnen. Pedagogerna är medforskare. Lärande och lek bildar en helhet där både barn och vuxna initierar aktiviteter och vidgar varandras förslag. Samspelklimatet är engagerat, öppet och vi arbetar med att se och synliggöra barnens lärprocesser.?Tillsammans utmanar vi fantasin!

Under dagen arbetar vi i mindre grupper för att på bästa sätt kunna utnyttja inne och ute miljön. Vi vill skapa en lugn miljö där det finns utrymme för varje enskilt barn att vara och ta för sig i leken.

Förskolan har en egen gård och närhet till parker och grönområden.

Vi får vår mat levererad dagligen från Sodexo. Måltiderna som serveras är näringsberäknade enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Varje dag finns det ett rikt utbud av olika typer av grönsaker. Vi har en nära dialog och samarbete med ansvariga på cateringbolaget kring vilka rätter som ska serveras. Sodexo arbetar medvetet med att välja produkter och råvaror som belastar miljön så lite som möjligt. Vi ordnar frukost och mellanmål själva.

Vi bedriver vår verksamhet utifrån läroplanen (Lpfö-98, rev 2010) och Pysslingens styrdokument. Vi har en allmänpedagogisk inriktning där vi planerar vår verksamhet med utgångspunkt från barnens intressen. Vi tror på att skapa ett gemensamt lärandeklimat där alla pedagoger nyfiket letar efter ny kunskap tillsammans med barnen. Pedagogerna är medforskare. Lärande och lek bildar en helhet där både barn och vuxna initierar aktiviteter och vidgar varandras förslag. Samspelklimatet är engagerat, öppet och vi arbetar med att se och synliggöra barnens lärprocesser.Tillsammans utmanar vi fantasin!

Vi strävar efter att skapa en miljö som är tydlig och inbjuder till lek. Vi vill att barnen ska veta vad som förväntas av dem när de kommer in i ett rum. Vi arbetar för ett tydligt vardagsarbete med återkommande rutiner. Syftet är att skapa en trygg miljö både för barn och vuxna.

Zinken är en HBTQ-certifierad förskola vilket innebär att vi arbetar med ett fördjupat värdegrundsarbete utifrån samtliga diskrimineringsgrunder. Vi arbetar medvetet för en öppen och inkluderande verksamhet för alla.