Förskolan Sagogåden, rött hus

Sagogården AB

Ringstedsgatan 69

Rinkeby-Kista

Sagogården är en fristående verksamhet och har på fyra syskonavdelningar för barn 1–5 år. Vi har även förskoleklass och fritidshem för barn upp till 10 år. Vi erbjuder minst en förskollärare och två barnskötare per avdelning med max 20 barn.

Vi har ett temainriktat arbetssätt där vi vill att barnen får möta en mångfald. En mångfald av interkulturella möten, erfarenheter, miljöer, material och aktiviteter som utmanar till utveckling.

På Sagogården ser vi barnen som kompetenta medforskare. Vi ska stödja och locka fram barnens egna tankar och nyfikenhet och inte servera färdiga svar och lösningar. Vi strävar först och främst efter att ge barnen verktygen till att förstå och utveckla sitt eget lärande och se sin egen förmåga snarare än att ge färdig kunskap.

Vi finns i Kista i ett naturskönt område omgivet av radhus och flerfamiljshus med närhet till skog, naturområden, skola, bibliotek, kulturutbud och kommunala kommunikationsmedel. Vi har en gård med stora ytor och gott om utrymme för rörelse, lek och äventyr.

På varje avdelning arbetar tre pedagoger, minst en förskollärare och två barnskötare.

I köket har vi en kock som lagar frukost, lunch och mellanmål. Hon använder sig i största möjliga mån av ekologiska råvaror och följer Sagogårdens kostpolicy.

På Sagogården är barn, personal och föräldrar lika viktiga. Vi strävar efter att alla är med och bidra till en verksamhet som är i ständig utveckling. Vi lär tillsammans!

Den lustfyllda lärande leken är grunden för vår verksamhet. Vi på Sagogården vill skapa de förutsättningar och sammanhang som barnen behöver för sin utveckling. Vi ser barnet som den kompetenta medforskaren.

Förskolan Sagogården startade 1979 i kommunal regi och 1992 övergick verksamheten till att drivas privat som ett personalkooperativ. 1998 ombildades förskolan till ett aktiebolag. Från och med Januari 2016 fick Sagogården AB en ny huvudman. TP Förskolor är ett privat aktiebolag som funnits sen 2001. De driver idag 30 förskolor i Täby, Vallentuna, Norrtälje, Stockholm och Sollentuna.