Rinkeby-Kista kommunala förskolor

Kistahöjden

Långjökulgatan 3-5

Rinkeby-Kista

Kistahöjdens förskola öppnade i augusti 2017 och kan ta emot 144 barn fördelade på åtta avdelningar. Idag finns två avdelningar för yngre barn, Ekorren och Fjärilen samt en avdelning för äldre barn, Ugglan.

4,6

Inga uppgifter

Kistahöjdens förskola verksamhet präglas av proffsiga förskollärare med specialkompetens jobbar ihop med duktiga barnskötare. De kommunala förskolorna i Rinkeby-Kista arbetar långsiktigt med tre prioriterade utvecklingsområden: Barns möjlighet till språk och kommunikation, hälsa och välbefinnande samt tillgång till en likvärdig pedagogisk miljö.

Kistahöjdens förskola arbetar aktivt med dessa utvecklingsområden och bjuder in barnen att vara med och utforma verksamheten. Barnen ska känna trygghet, bli sedda och respekterade för den de är. Vi hjälper dem att förstå allas lika värde genom att vi jobbar med likabehandling, normkritisk medvetenhet, jämställdhet mellan könen och ett interkulturellt förhållningssätt.

På Kistahöjdens förskola är föräldrarna välkomna, och delaktiga i sina barns lärande i förskolan.

Förskolans ljusa lokaler skapar goda möjligheter till en behaglig lek- och skapandemiljö. Ateljén med sitt ljusinsläpp ger utmärkta möjligheter för barnens kreativitet.

Förskolans utemiljö är ett stort ”lekrum” med eget skogsparti där barnen kan utforska skog och mark. En och annan myra har spanats in och det ryktas att det bor både ekorrar, fjärilar och ugglor där!

Förskolans miljö ska väcka barnens nyfikenhet och kreativitet. Varje dag ska kännas lustfylld och lärorik.

Förskolan har ett eget kök där vår kock har goda möjligheter att laga mat från grunden. Ett ekologiskt och klimatsmart tänk genomsyrar menyn därför är vegetarisk mat och fisk är vanligt förekommande rätter.

Kistahöjdens överordnade mål och vision är att barnen ska få:

• Känna lust att leka och släppa fram sin kreativa ådra och upptäckaranda
  • Känna lust att lära och utforska sig själv och sin omgivning – där det är tillåtet att pröva och ibland lyckas men också att det okej att misslyckas och pröva igen!
  • Utveckla sitt ordförråd och språk
  • Känna det roliga, och ibland också det svåra, i att göra och uppleva saker tillsammans med andra
  • Utveckla ett positivt förhållande till hälsosam mat och fysisk aktivitet

På så vis vill vi lägga grunden för barnens livslånga lärande, en kompetens att bygga vidare på i den fortsatta skolgången och i livet.