Rinkeby-Kista kommunala förskolor

Barnkullen

Saimagatan 55

Rinkeby-Kista

Förskolan Barnkullen är en av fem förskolor i Akallaenhetens förskolor. Den ligger i Akalla, några minuters gångväg från T-banan och nära naturområden. Förskolan har fem grupper varav en har svenska och engelska som huvudspråk oavsett modersmål.

5,6

Inga uppgifter

Varje barn har erfarenheter, kompetenser, personlighet och intressen. I våra förskolor samarbetar vi med våra föräldrar/vårdnadshavare för att ta tillvara varje barns förmåga och skapa de bästa förutsättningar för utveckling och lärande. Alla ska känna sig välkomna och delaktiga i verksamheten så att vi trivs, utvecklas och har roligt tillsammans! På Barnkullen finns en svensk-engelsk avdelning, där svenska och engelska är huvudspråk oavsett modersmål.

Förskolan har en stor gård, indelad i mindre gårdar, som inbjuder till lek och rörelse. Alla våra fem förskolor är belägna i närheten till Järvafältet där natur och djur finns som en viktig tillgång. Närheten till T-bana och buss ger även möjligheter till upplevelser i andra delar av vår stad.

Barnen i våra förskolor serveras vällagad och hälsosam mat. Varje förskola har en egen kock som i hög utsträckning lagar mat från råvaror som minst är ekologiska till 30%. Kockarna samarbetar när det gäller utveckling och förbättring av maten. Måltiden präglas av lugn och gemenskap samt är ett tillfälle till dialog och lärande.

I Akalla förskolor erbjuder vi en inspirerande pedagogisk verksamhet där barnen genom stimulerande och utmanande upplevelser utforskar sin omgivning i respektfulla möten med andra barn och pedagoger. På så sätt skapar vi ett meningsfullt lärande som ger barnen redskap och bidrar till framtida trygga, glada och kompetenta människor. Vi utbildar för medborgarskap i ett världssamhälle!