Barn och pedagoger utanför förskolans putsade fasad. Solljuset silas mellan de gröna bladen.

Ovanby

Ovanbygränd 20

Rinkeby-Kista

På vår förskola prioriteras en lekfull och allsidig verksamhet, som ger rika möjligheter till lärande. Vi gör kontinuerliga utflykter utanför Rinkeby för att barnen ska få en känsla för att hela Stockholm är deras.

4,8

Inga uppgifter

På våra förskolor arbetar engagerade pedagoger. Vi tycker att barnen ska ha inflytande över sin vardag i förskolan. De uppmuntras att ta egna initiativ i sin lek och sitt utforskande. Det stärker deras självkänsla och tro på den egna förmågan. En förutsättning är lyhörda pedagoger som kan lyssna och tolka barnens signaler. Våra pedagoger ser barnens intresseområden och spinner vidare på dessa. Vi lägger stor vikt att använda språket i alla sammanhang och ser språket som den röda tråden i vardagen.

Förskolan Ovanby består 2 avdelningar. Barnen är uppdelade på en småbarnsavdelning en storbarnsavdelning. Småbarnsavdelningen, för barn mellan 1 och 3 år, har ca 14 barn. Storbarnsavdelningen, för barn mellan 3 och 5 år, har ca 18 barn. Förskolan har egen gård.

Förskolan har eget kök. Vi serverar alternativ mat till barn som behöver det, så som halalslaktat kött. Vi strävar efter att höja andel ekologisk samt vegetarisk mat.

Alla som kommer in i vår förskola, små som stora, ska känna att de är viktiga personer. Vi arbetar för att grundlägga demokratiska värderingar, förmedla tilltro till framtiden och vårt mångkulturella samhälle. Det viktigaste för oss är att barnen mår bra, känner trygghet och lär sig ta hänsyn till andra människor.

Förskolans pedagoger är viktiga som förebilder. Blandningen av kulturer och språk bland barn och pedagoger ser vi som en tillgång för att barnen ska utveckla respekt för olikheter och förstå allas lika värde.

I vår förskola vill vi att barnen trivs och har roligt. Det gemensamma språket är svenska. Vi samarbetar med föräldrarna för att barnet ska utveckla sina modersmål. Vi använder språket i alla sammanhang och ser det som den röda tråden i vardagen.

Pedagogerna arbetar tillsammans med föräldrarna för att barnen ska utvecklas till harmoniska och kreativa människor. Vi arbetar mycket med pedagogisk dokumentation för att kunna visa och berätta om barnets tid i vår förskola. Detta ökar föräldrarnas insyn och möjligheter att påverka.