Barnen skapar berättelser med olika figurer

Tantolundens förskola

Sköldgatan 2

Södermalm

På Tantolundens förskola är barnens nyfikenhet och meningsskapande i centrum. Tillsammans med pedagogerna utforskar barnen världen.

Tantolundens förskola har förskolans läroplan som utgångspunkt i verksamheten. Med barnens och pedgogernas nyfikenhet och erfarenheter formas vardagen på förskolan. Familjerna bjuds in att ta del av förskolans verksamhet genom dokumentation. På många olika sätt synliggörs variation och mångfald.

Tantolunden har en egen gård där barnen kan utforska och utmana hela sin kropp tillsammans. Regelbundet går förskolans olika grupper till Tantolunden som ligger nära förskolan. Vi kallar det utforskande utfärder.

Förskolan är Krav-ceritfierad på nivå 2 vilket innebär att minst 50 % av all mat är kravmärkt eller ekologisk. Tantolundens miljöpolicy är att minimera matsvinnet.

Tantolunden ingår i Maria förskolor vars vision är "Maria förskolor - vi utforskar omvärlden".

Öppettider i förskolan: Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan klockan 06.30 och 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.