Rinkeby-Kista kommunala förskolor

Solrosen Bergengatan 22

Bergengatan 22, Kista

Rinkeby-Kista

Solrosen är en av tre förskolor i Husbygårdsenheten. Förskolan ligger mitt i Husby med närhet till både natur, lekparker och utflyktsmål som Akalla By och Eggeby gård.

4,8

Inga uppgifter

Vi arbetar efter förskolans läroplan. Det betyder bland annat att vi i vår verksamhet förankrar de demokratiska värden som samhället vilar på.

På förskolan Björkbacken får barnen själva uppleva innebörden av solidaritet och människors lika värde. Lek och lärande är grunden i vår verksamhet som utgör den första delen av barnens utbildningstid.

Förskolan har en stor och ljus gård med gräsytor, klätterställningar, sandlådor, träd och buskar som inbjuder till fysisk aktivitet och lek. I närheten finns en lekpark med gungor. Lokalerna är uppdelade på fem avdelningar med flera mindre rum som ger barnen möjlighet att leka i mindre grupper. Centralt i huset finns en stor lekhall som används för gemensamma aktiviteter.

Vår kokerska beräknar och lagar näringsriktig mat enligt riktlinjer från Livsmedelsverket. Det gäller alla måltider på förskolan. 2016 var 54% av maten KRAV-märk.

Vi arbetar med Sapere-metoden som ger kunskap om våra fem sinnen, syn, smak, lukt, känsel och hörsel. Genom Sapere lär sig barnen

• att känna sina sinnen.
  • att träna upp sitt språk och att uttrycka vad de upplever
  • att våga prova nya maträtter