Barn och förälder lägger pussel på golvet

Spira, öppen förskola

Skånegatan 87

Spira är en mötesplats för adopterade barn och deras familjer efter det att föräldrar och barn i lugn och ro lärt känna varandra. Man kan oanmäld komma in, leka, fika, möta andra familjer men även få stöd, hjälp och vägledning sin föräldraroll.

Öppen förskola
Södermalm

Aktiviteter

Spiras uppgift är att i nära samarbete med föräldrarna erbjuda barn en god pedagogisk verksamhet samtidigt som föräldrarna ges möjlighet till kontakt och gemenskap. Detta leder till många möten och ett fritt utbyte av kunskaper, erfarenheter och idéer mellan föräldrar och pedagoger. De pedagogiska och sociala inslagen är ofta sammanvävda.

Spira erbjuder lekmöjlighet där verkstan och samlingsrummet är en del av inslagen. Det finns även möjlighet till att bygga med olika material, samt en läshörna.
Vi har ett kök där man kan fika eller äta medhavd mat.
Vi har en liten innergård där man kan leka i vårt lekhus eller i vår båt.

Det finns alltid kaffe, te, frukt, barnmat och bulle att köpa.
Om ni önskar något annat så går det utmärkt att ta med det.
Vi har mikro, barnmatstallrikar och haklappar att låna.