Grafisk bild med hus, träd och blommor

Öppna förskolan Kristineberg

Kristinebergs strand 1

Kungsholmen

Öppna förskolan vänder sig till barn (som ännu inte börjat förskolan) i sällskap med förälder eller annan vuxen. Som förälder får du möjlighet att träffa andra vuxna, utbyta erfarenheter och koppla av en stund. Verksamheten är gratis.

Öppen förskola

Inga uppgifter

Aktiviteter

På Kristinebergs Öppna förskola kommer ni som vuxna tillsammans med barnen och får tillfälle att prata med andra vuxna, oss som personal samt att era barn för möjlighet att leka med andra barn.

Varje dag har vi sångstund där vi använder oss av illustrativ koreografi anpassade till sångerna och även gitarr.

Vi lägger mycket fokus på leken och det finns stort utrymme att ”leka loss”.

Vårt mål är att alla som kommer ska känna sig sedda och känna sig som hemma.

Vår lokal är främst anpassad för barn upp till två år. Det finns leksaker och möjlighet till aktiviteter samt utrymme för lek, vila, amma, måltider och att sitta tillsammans och umgås.

Utanför Öppna Förskolan finns en egen liten gård som är väl inhägnad där det kan kännas tryggt att vara med sitt/sina barn. Det är också en perfekt plats för fika utomhus, vänta innan det öppnar eller vistas om det blivit fullt på Öppna Förskolan.

På gården finns ett litet trähus, uteleksaker och en sandlåda.

Måltider

Vi serverar fika till självkostnadspris (på grund av att vi inte har Swish än kan man ta med en lite större summa och ha innestående för fler gånger).

Vi har tillgång till ett litet kök med finns möjlighet att värma medtagen mat. Det finns kylskåp, spis, mikrovågsugn samt möjlighet att låna porslin, muggar, bestick, haklappar med mera.

Under måltid eller mellis önskar vi att ni sitter tillsammans med ert barn vid bordet (av respekt för andra barn som kan få i sig mat som hamnar på golvet).

Våra öppettider och vår åldersindelning är:

• Måndag och onsdag: 0–10 månader (sångsamling klockan 10.00 och 13.30)
  • Tisdag och torsdag: 0–5 år (sångsamling klockan 10.00 och 13.30)
  • Fredag: 0–5 månader (sångsamling klockan 10.30)

Måndag–torsdag: förmiddag klockan 9.00–11.30, eftermiddag klockan 12.30–15.00
Fredag: klockan 9.00–12-00

Vid frågor och funderingar, tveka inte att prata med oss i personalen.

Några gånger per år har vi temagäster som besöker oss. Vi annonserar dessa tillfällen på vår facebooksida.