Lekhörna med gunghäst, flygplan och soffa

Öppna förskolan Älvsjö

Älvsjö stationsgata 19

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar med barn mellan 0 och 5 år som tillsammans utforskar världen, knyter nya sociala kontakter och har roligt tillsammans. Öppna förskolan ligger mitt i Älvsjö nära Älvsjö station.

Öppen förskola
Älvsjö

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Sommarstängt mellan 17 juni till 11 augusti.

Ordinarie öppettider

• Måndag 13.00-15.30 Barn 0-5 år
  • Tisdag 9.00-12.00 Barn 0 -5 år
  • Tisdag 13.00-15.30 Barn 0-12 månder
  • Onsdag 9.00-11.00 Tematräffar med föranmälan.
  • Onsdag 13.00-15.30 Barn 0-7 månder
  • Torsdag 9.00-12.00 Barn 0-5 år
  • Fredag 9.00 -12.00 Barn 0-24 månder

Vi har sång mellan 10.00 och 14.00. Besök på öppna förskolan är gratis. Du behöver inte föranmäla dig och kan komma och gå när du vill under öppettiderna.
Välkommen till oss.

Lokaler anpassade för lek, samspel och möten mellan barn och vuxna.

Vi har ett fullt utrustat kök där det finns möjlighet att värma mat.

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar och barn 0-5 år som tillsammans utforskar världen, knyter nya sociala kontakter och har roligt tillsammans. Vi leker, målar, läser böcker, sjunger eller bara är tillsammans i lokaler anpassade för lek, samspel och möten mellan barn och vuxna.

Du har möjlighet att få stöd i föräldraskapet och råd om barns utveckling i samvaro med andra föräldrar och personal. Här finns alltid någon att tala, utbyta tankar och erfarenheter med.

Olika verksamheter erbjuds föräldrar och barn utifrån önskemål och behov och till dessa behöver du göra föranmälan.

Tematräffar
På onsdagar klockan 09.00 -11.00 har vi aktiviteter med begränsat antal platser för barn och föräldrar. Du föranmäler mig dig direkt till förskolan.

Spädbarnsmassage
Spädbarnsmassage är ett tillfälle för dig som förälder att få en lugn och avkopplande stund tillsammans med ditt nyfödda barn och lära känna förstå och besvara ditt barns signaler och kroppsspråk. Barnet är 3-5 månader och vi träffas vid 3 tillfällen i 1,5 timme. Träffarna erbjuds via barnavårdscentralen där det finns en anmälningslista som du skriver upp dig på.

Alla Barn i Centrum - ABC
Vi planerar att starta föräldraträffar för föräldrar som är föräldralediga och som har barn i åldern 3-12 år. Läs gärna mer på www.allabarnicentrum.se och kontakta oss på Öppna förskolan om du är intresserad.