Lekhörna med gunghäst, flygplan och soffa

Öppna förskolan Älvsjö

Älvsjö stationsgata 19

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar och barn 0-5 år som tillsammans utforskar världen, knyter nya sociala kontakter och har roligt tillsammans. Öppna förskolan ligger mitt i Älvsjö nära Älvsjö station.

Öppen förskola
Älvsjö

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Våra öppettider

• Måndag 13.00 - 15.30 Barn 0-5 år
  • Tisdag 09.00 - 12.00 Barn 0 - 5 år
  • Tisdag 13.00 - 15.30 Barn 0 - 12 månader
  • Onsdag 09.0 - 11.00 Tematräffar. Obs Föranmälan!
  • Onsdag 13.00 - 15.30 Barn 0 - 7 månader
  • Torsdag 09.00 - 12.00 Barn 0 - 5 år
  • Fredag 09.00 - 12.00 Barn 0 - 24 månader

På öppettiderna sjunger vi tillsammans med barnen cirka kl. 10.00 och 14.00.

Det är gratis, du behöver inte föranmäla dig och du kan komma och gå när du vill under öppettiderna.

Välkommen!

Lokaler anpassade för lek, samspel och möten mellan barn och vuxna.

Vi har ett fullt utrustat kök där det finns möjlighet att värma mat.

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar och barn 0-5 år som tillsammans utforskar världen, knyter nya sociala kontakter och har roligt tillsammans. Vi leker, målar, läser böcker, sjunger eller bara är tillsammans i lokaler anpassade för lek, samspel och möten mellan barn och vuxna.

Du har möjlighet att få stöd i föräldraskapet och råd om barns utveckling i samvaro med andra föräldrar och personal. Här finns alltid någon att tala, utbyta tankar och erfarenheter med.

Olika verksamheter erbjuds föräldrar och barn utifrån önskemål och behov och till dessa behöver du göra föranmälan.

Tematräffar

På onsdagar kl 09.00 - 11.00 har vi aktiviteter för barn och föräldrar med begränsat antal platser. Föranmälan gör du direkt till förskolan.

10 april ”Klädbytarmorgon"
17 april Påskpyssel

Spädbarnsmassage

Detta är ett tillfälle för dig som förälder att få en lugn och avkopplande stund tillsammans med ditt nyfödda barn och lära känna förstå och besvara ditt barns signaler och kroppsspråk.

Barnet är 3-5 månader och vi träffas vid 3 tillfällen i 1,5 timme. Träffarna erbjuds via BVC där det finns en anmälningslista som du skriver upp dig på.

ABC
Vi planerar att starta upp föräldraträffar för föräldrar som är föräldralediga samt har barn i åldern 3-12 år. Läs gärna mer på www.allabarnicentrum.se och kontakta oss på Öppna förskolan om du är intresserad.