Grupp med barn och vuxna som sitter i ring och sjunger ramsor.

Kungsholmens Öppna förskola

Smedsuddsvägen 6, Stockholm

Öppna förskolan är en mötesplats för dig som är föräldraledig med små barn och som ännu inte har börjat i förskolan. Här kan du träffa andra nyblivna föräldrar och utbyta erfarenheter samt koppla av en stund. Att delta i verksamheten är gratis.

Öppen förskola
Kungsholmen

Uppgift saknas

Aktiviteter

Varje dag samlas alla runt en gemensam sångstund där trummor, maracas och sjalar kan ingå.

Vi har en miniateljé där du och ditt barn kan gå in och måla med flaskfärg, stafflimålning, rita med krita, klippa och ”baka” med playdoh-lera. Andra aktiviteter som förekommer under vissa perioder är ”vattenlekspass” och att vi gör fotavtryck i färg.

Några gånger per år har vi temagäster som besöker oss. Det annonserar vi på vår facebooksida.

Vi har en liten lokal som lämpar sig bäst för barn 0-2 år, vilket också är den största åldersgruppen som besöker oss. Material och leksaker är anpassat efter denna åldersgrupp och det finns bland annat en miniateljé, spegelhus och lekkök.

Öppna förskolan har en egen liten gård som är väl inhägnad, där det kan kännas tryggt att leka med sitt/sina barn, då vi samtidigt ligger mitt i den stora, spännande och fantasifulla parkleken. Det finns sandlåda och leksaker efter årstid och väder.

Måltider

Här finns möjlighet att värma medtagen mat, låna mikrovågsugn, porslin med mera. Kaffe och te finns att köpa.

I Parkleken som är utanför tänds grillen måndagar, onsdagar och fredagar samt lördagar jämn vecka. Korv med bröd finns att köpa i parklekshuset. Det går också bra att ta med eget att grilla.

För att kunna erbjuda en bra lekmiljö har vi har en begränsning av antal besökare inne samtidigt. När ni går in tar ni en sten som ligger i röda plastburken som hänger vid ytterdörren (ingen sten = fullt inne). Stenen lägger ni i motsvarande röda plastburk direkt innanför dörren.