Opalen

Hjulstastråket 10-14

Spånga-Tensta

Opalen är en öppen förskola där du kan träffa andra föräldrar och få viss introduktion i svenska språket. Du behöver inte anmäla dig i förväg och det kostar inget. Opalen ligger i Förskolan Lilla Tenstas lokaler mellan Tensta och Hjulsta.

Öppen förskola

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Aktiviteter

Introduktionsförskolan är en ”öppen förskola” med information för föräldrar om olika delar av samhället och viss introduktion i svenska språket.

Öppen förskola är pedagogisk verksamhet för barn i förskoleålder och yngre, för de som inte går på förskola och där föräldrar är med. Barn får träffa andra barn och förskolepedagoger, samt att föräldrar möts för att dela erfarenheter.

Sångsamling 10.30 varje dag

Måndag–torsdag 8.30–15.30 (Lunchstängt 12.00–13.00)
Fredag 8.30–13.30

Opalen ligger i lokaler i den nybyggda förskolan Lilla Tensta, de har 2 egna rum samt skötrum. Det finns även möjligheter att värma mat för den som önskar.

I lokalen finns lekmaterial för olika åldrar samt ett mer avskilt rum för den som ammar. Opalen har tillgång till förskolans stora gård där det finns möjligheter till bland annat sand och vattenlek.

På Introduktionsförskolan får barnen ta del av olika fasta pedagogiska aktiviteter och spontana aktiviteter utifrån ålder och intressen, och föräldraprogrammet läggs upp utifrån föräldrars önskemål och behov. Vi har även möjlighet att anordna studiebesök.

Varje tisdag 14.00-15.00 har vi en aktivitet där vi samtalar om språk och samhällsorientering tillsammans med föräldrarna.

Tre förskolepedagoger arbetar i verksamheten; två förskollärare som jobbar 50 procent vardera och en barnskötare. En av förskollärarna är arabisktalande.