Öppna förskolan i Observatorielunden

Bertil Ohlins Gata 5

Norrmalm

På öppna förskolan kan du tillsammans med ditt barn delta i olika aktiviteter, leka och möta andra barn. I vårt kök kan du värma medhavd mat. Förskolan ligger i Observatorielunden, utanför dörren finns en inspirerande lekpark.

Öppen förskola

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Aktiviteter

Verksamheten riktar sig till hemmavarande vuxna med barn 0-5 år. Som besökare på öppna förskolan är du med och är delaktig med ditt barn. Det finns möjlighet till lek, sång och skapande tillsammans med ditt barn. Du avgör själv när och hur ofta ni vill delta. Det kostar inget att delta och du behöver inte anmäla er i förväg.

Öppettider och veckoplanering hittar du längre ner på sidan. Under terminen erbjuder kan du delta i olika workshops, utflykter och första hjälpen kurs.

Vi finns i den nedre delen av Observatorielunden. Våra lokaler är inhysta i ett litet charmigt 1700-tals torp.

Utanför dörren finns en fin lekplats för de mindre barnen. Lekplatsen är omgärdad av staket. Parkleken är öppen flera dagar i veckan och erbjuder både lekredskap och aktiviteter.

På Observatorielundens övre del finns gräsytor och fler lekplatser att upptäcka.

Måltider

Det finns en matsal och det finns möjlighet att värma medhavd mat till dig och ditt barn när du besöker öppna förskolan.

Matsalen och köket har olika öppettider olika dagar beroende på vilka aktiviteter som erbjuds.

Utflyktsdagar hösten 2018: 26 oktober och 23 november.
Öppna förskolan är stängd: 15 och 16 november.

Babyöppet är för dig med barn som ännu inte kryper. Du kan träffa andra nyblivna föräldrar, samtala och lära av varandra. Sångstunden är anpassad för de mindre barnen med fokus på samspel och anknytning.

Spädbarnsmassage i grupp är kostnadsfri. Mer information på öppna förskolan.

Öppet för 0–5 år klockan 9.00–15.30
Sångstund klockan 10.00 och kl.13.15

Öppet för 0-5 år klockan 9.00–13.00
Sångstund klockan 10.00
Matsal och kök stänger klockan 13.00
Öppet för nyanlända familjer klockan 13.30–16.00
Tisdagar vecka 42–50 är det öppet för föranmälda till spädbarnsmassagekurs.

Onsdag

Babyöppet klockan 10.00–15.30. För dig som har baby som ännu inte kryper eller ålar.
Sångstund klockan 10.30 och 13.15

Öppet för 0-5 år klockan 9.00–15.30