Interiör från öppna förskolan - pedagogisk miljö

Luma öppna förskola

Ljusslingan 26

Södermalm

Luma öppna förskola ingår i Hammarby Sjöstads förskolor. Vi arbetar med att skapa hög kvalitet på samtliga förskolor utifrån devisen Tydligt, Tillåtande, Tillgängligt, Likvärdigt, Lust och Lärande.

Öppen förskola

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Aktiviteter

Öppna förskolan ger tillfälle att skapa nya kontakter med familjer i området, byta erfarenheter, koppla av en stund och utbyta råd och tips.

Ni föräldrar kan få stöd i er föräldraroll och möjligheter att träffa andra vuxna.

En viktig del i arbetet är att förmedla ett pedagogiskt förhållningssätt som bygger på kunskap om barns utveckling och lärande. Det kan ske genom samtal och diskussioner men också genom att ni ser hur pedagogen agerar tillsammans med barnen i olika situationer.

Våra barn möter en miljö som utgår från ett "verkstadstänk". En miljö för barnen där allt material är tydligt presenterat, tillgängligt för barnen att själva kunna göra aktiva val och där materialet användas utifrån barnens tankar/önskemål.

Ni kan rita, måla, baka med playdoodeg, läsa sagor, bygga och leka tillsammans. Vi har sång, ramsor och rörelse på schemat varje vecka.

Under vår och sommar flyttar vi ibland ut verksamheten. Vi gör utflykter, besöker parker och skogsområden tillsammans.

Måltider

Det går bra att äta mellanmål eller lunch på Öppna förskolan. Vi har mikrougnar, haklappar, skålar, muggar och skedar att låna om ni behöver det.
Vi har också kaffe, te och smörgås till självkostnadspris.

För att på bästa sätt kunna ta hand om er och presentera vår verksamhet när ni besöker oss för första gången blir vi glada om ni talar om ifall ni inte varit här tidigare. Ingången är vid Luma bibliotek. Det finns barnvagnsparkering. Lokalen rymmer 50 personer - 24 barn, lika många vuxna - och 1 personal.

Förälder/vårdnadshavare och barn är välkomna tillsammans. På tisdag och torsdag eftermiddag har vi riktade målgrupper. Övriga tider är alla som önskar välkomna!
Förskolans öppettider är:

• Måndag 9.15-11.30 (alla) och 12.30-15 (alla)
  • Tisdag 9.15-11.30 (alla), 12.30-15 (regnbågsfamiljer),
  • Onsdag 9.15-11.30 (alla) och 12.30-15 (alla),
  • Torsdag 9.15-11.30 (alla), 12.30-15 (barn 0-8 mån),
  • Fredag 9.15-11.30 (alla).
  • Miniröris sker på måndagar kl. 10.
  • Sångstund sker på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 10 samt varje eftermiddag kl 13.30.
  • Minidisco erbjuds kl. 10 på eftermiddagar.
  • Två gånger per termin har vi på kvällstid Första hjälpen kurs på Öppna förskolan. Anmälan sker på Öppna förskolan.