Coronaviruset: Öppna förskolan är stängd till och med den 24 januari.

S:ta Birgitta öppna förskola

Nockeby Kyrkväg 47

Välkommen till S:ta Birgitta öppna förskola. Här är barn 0–5 år välkomna tillsammans med vuxen för att leka, sjunga, prata och fika tillsammans.

Öppen förskola
Bromma

Uppgift saknas

Aktiviteter

Hos oss leker barnen tillsammans med medföljande vuxen. Här finns det pedagogiska leksaker, bokhörna, hemmavrå och rörelseutrymme.

Sångstunden är cirka klockan 10.00 och 14.00. Då sjunger vi kända barnsånger och andra sånger.

En gång i månaden är det småbarnsgudstjänst i kyrkan. Då tänder vi ljus för alla barn och gör sångstunden lite mer upplevelsebaserad.

Vissa veckor är det ”Fredagsdisco” med musik, färgade lampor och såpbubblor.

Lokalen är mysig, inspirerande och anpassad för barn. Vi har bord och stolar för fika och matstund. Skötbord finns i anslutning till lokalen.

Lämna eventuella vagnar ute, ta gärna med regnskydd och låskedja.

Ute finns sandlåda och bord för fika. Vid fint väder tar vi fram uteleksaker.

Vi vill att öppna förskolan ska vara trivsam, trygg, säker, stimulerande och välkomnande. Leksaker och inredning tvättas och städas regelbundet. Kontinuerliga kontroller av temperatur, ventilation och buller.

Måltider

Till de vuxna finns fika, till exempel kaffe, te, smörgås, kaka eller bulle. Ofta finns det veganskt alternativ. Fikat är gratis.

Till barnen finns det smörgås, smörgåsrån och ibland andra alternativ så som till exempel frukt och ”klämmisar”.

Vi använder oss i möjligaste mån av Fairtrademärkta varor.

Det finns möjlighet att värma och äta medhavd mat – det finns mikrovågsugn och vattenkokare.

Vi ber er att inte ta med nötter av något slag till vår förskola.