Blå och vit enplansbyggnad med parkerade barnvagnar utanför.

Sannadals öppna förskola

Gröndalsvägen 41

På Sannadals öppna förskola i Gröndal kan du som har barn mellan 0 och 5 år träffa andra vuxna och barn i en pedagogisk och trygg miljö. Vi utforskar, leker, umgås och har roligt tillsammans. Välkommen!

Öppen förskola
Hägersten-Älvsjö

• Entré och entréhall för rullstolsburen

Aktiviteter

Sannadals öppna förskola är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Vi är en mötesplats för vårdnadshavare, eller annan medföljande vuxen med barn i åldern 0–5 år. Hos oss kan du tillsammans med ditt barn uppleva, utforska och samspela kring material och aktiviteter anpassade efter ditt barns ålder och intressen.

På öppna förskolan får många barn sin första upplevelse och erfarenhet av att ingå i en större grupp. En erfarenhet som kan förbereda barnen för förskola. Vi lägger stor vikt på vårt bemötande av dig och ditt barn, så att alla ska känna sig sedda.

Hos oss får du som förälder, i samvaro med vår personal och andra föräldrar, möjlighet till stöd i ditt föräldraskap och råd om barns utveckling. Här finns alltid någon att tala, utbyta tankar och erfarenheter med.

Vi samverkar även med andra aktörer som barnavårdscentralen, dietist, fysioterapeut, stadsdelsförvaltningens familjerådgivare och tal- och specialpedagoger.

Verksamhet inomhus från den 9/2

Från och med onsdag 9/2 öppnar vi upp inomhus igen. För aktuella öppettider hänvisar vi för närvarande till vår sida på Facebook där vi lägger ut det aktuella veckoschemat: Hägersten-Älvsjös öppna förskolor på Facebook Du behöver inte ha ett eget konto på Facebook för att se våra inlägg. Det går också bra att ringa oss på 08-508 22 103.

Hägersten-Älvsjös öppna förskolor på Facebook

Sångstund

Varje dag har vi sångstund klockan 10.15 där vi sjunger och leker tillsammans med rim och ramsor.

Grupp för finsktalande barn och föräldrar

Gruppen träffas en gång i veckan. Vi sjunger finska barnsånger och träffar andra finsktalande barn och föräldrar. Du behöver inte föranmäla dig.

Besök av talpedagog

Talpedagog Magdalena Lindfelt berättar mer om språkutveckling, språkstimulering, flerspråkighet och tecken som stöd.

Följande måndagar klockan 09.00–11.00

• 25 april (inställt på grund av sjukdom)
  • 9 maj

Vår innemiljö är pedagogiskt utformad med material som riktar sig till de yngre barnen. Här får barnen bland annat möjlighet att utveckla sin motorik, sitt språk och det sociala samspelet.

Våra lokaler är ljusa med öppen planlösning med tillgång till kök och ett mindre rum.

Vi finns intill Sannadalsparken i centrala Gröndal, nära natur och kommunikationer. I parken finns både plaskdamm och lekplats.

Sannadalsparken

Måltider

Det finns möjlighet att fika hos oss. Det går också bra att äta egen mat som du tar med dig. Vi har ett fullt utrustat kök.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Hägersten-Älvsjös öppna förskolors sida på Facebook för information om till exempel särskilda aktiviteter och avvikande öppettider.

Det går också bra att kontakta oss på telefon 076-122 21 03 för frågor om vår verksamhet.

Hägersten-Älvsjös öppna förskolor på Facebook

Öppna förskolor i Hägersten-Älvsjö

Sannadals öppna förskola är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Vi finns i Älvsjö, Liljeholmen och Gröndal. I Fruängen finns även en introduktionsförskola samt en fristående öppen förskola, som drivs på uppdrag av stadsdelsförvaltningen.

Varmt välkommen till oss!

Hägersten-Älvsjös öppna förskolor