På bilden ser man en stor lekutrustning i sand med torn, klätterväggar, rutschkana och klätterställningar.

Kulans öppna förskola

Frösätrabacken 50

Kulan ligger i Sätra, en kort promenad från Sätra centrum. Det är en kostnadsfri verksamhet för små barn 0–6 år, i sällskap med vuxen. Hit kommer föräldralediga, släktingar eller andra vuxna som är hemma med barn. Ingen anmälan behövs.

Öppen förskola
Skärholmen

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Varje vecka utomhus

• 10.30 eller 11.30 Sångsamling
  • Vi planterar och pratar om stadsodling

• 9.00–13.00 Skapande med fingerfärg med mera
  • 13.00–15.00 Aktiviteter utomhus

• 13.00–14.00 Hälsopromenad i barnspåret

• Odla med Kulans trädgårdsmästare Alex (förmiddag)
  • 14.00–16.00 Schack

• Snickra med Kulans snickare Firat
  • 14.00–16.00 Grillning (ta med något att grilla)
  • 14.00–16.00 Planteringsskola

• 10.00–11.00 Hinderbana
  • 15.00–16.00 Utomhusaktiviteter

Kulan har fräscha ljusa lokaler där miljön är inbjudande för både barn och vuxen. Material och aktiviteter är anpassade efter yngre och äldre barn. Utemiljön är en stor parklek med gungor och klätterställningar. Tillgång till cyklar, bollar och annat material. Grillplats, bänkar och bord. Det finns en lokal i parken innehållande växthus och verksamhet för lite äldre barn. Prata med våra pedagoger, träffa andra familjer och ta del av en trevlig gemenskap.

Måltider

Här finns nybryggt kaffe och te till besökarna varje dag. Medhavd mat kan värmas i mikrovågsugn.

Öppna förskolan är en pedagogisk verksamhet där barnen, i grupp och tillsammans med vuxna besökare och pedagoger får möjligheter att lära och utvecklas. Vuxna och barn får möjlighet till social samvaro och chans att skapa nya kontakter. Öppna förskolan kan också vara en introduktion till förskolan och verksamheten bygger på ett aktivt deltagande av och med vuxna och barn.

Kom och utforska vår lekvänliga lokal med spännande material och roliga leksaker!

Nästan all vår verksamhet hålls just nu utomhus. Det är med anledning av coronapandemin. Upp till tre barn, med vårdnadshavare, får vara inomhus samtidigt.

Det går dock bra att värma mat och besöka toalett inomhus.

Stanna hemma vid symtom på sjukdom

Om ditt barn eller du har några som helst symtom på förkylning (snuva, hosta, ont i halsen och feber) så kan ni inte besöka oss.

Skydda dig och andra från smittspridning, Folkhälsomyndighetens webbplats