Barn som målar och pysslar.

Introduktionsförskolan Ellen

Ellen Fries gata 10

Ellen är en introduktionsförskola för föräldralediga nyanlända vuxna med barn 0–5 år. Här kan du träffa andra vuxna och barn i en pedagogisk och trygg miljö. Vi leker, pysslar, läser och umgås – samtidigt som du tränar på det svenska språket.

Öppen förskola
Hägersten-Älvsjö

Aktiviteter

Introduktionsförskolan Ellen är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Vi är en mötesplats för föräldralediga nyanlända vuxna med barn i åldern 0–5 år. Hos oss kan du tillsammans med ditt barn uppleva, utforska och samspela kring material och aktiviteter anpassade efter ditt barns ålder och intressen. Det kostar inget att besöka oss.

Vi samverkar även med andra aktörer som exempelvis barnavårdscentralen, biblioteket och stadsdelsförvaltningens familjerådgivare och tal- och specialpedagoger. Tillsammans erbjuder vi stöd och aktiviteter kring föräldraskap och barns utveckling. Hos oss finns alltid någon att tala, utbyta tankar och erfarenheter med.

Sångstund

Vi har sångstund varje dag där vi sjunger och leker tillsammans med rim och ramsor.

Läs sfi hos oss

Hos oss kan föräldralediga fortsätta eller börja läsa svenska för invandrare, sfi. För att delta i undervisningen behöver du vara anmäld till sfi. Anmälan sker genom Vuxenutbildningscentrum på telefon 08-508 35 450.

Vuxenutbildningscentrum

Fler aktiviteter

Vi erbjuder även aktiviteter som

• promenader i närområdet
  • utflykter
  • besök i parker
  • studiebesök
  • besök på bibliotek
  • cykelskola
  • sagostunder
  • spela spel
  • pyssla, måla
  • laga mat tillsammans

Våra lokaler ligger i anslutning till förskolan Ellen Fries. Innemiljön är pedagogiskt utformad för de yngre barnen.

Vi har två lekrum. I det ena finns en öppen rörelseyta med två mjuka pooler på golvet. Det finns mobiler i taket, flera babysitters och stora sittkuddar. Leksaker, pussel och böcker finns i barnens nivå. I det andra rummet finns en soffa, böcker samt lekköksmiljö och olika byggmaterial.

Vi har ofta aktiviteter utomhus i den närliggande parkleken Vippan.

Parkleken Vippan

Måltider

Vi har ett enklare kök med mikrovågsugn och vattenkokare där du kan värma egen mat som du tar med dig. Det finns också kaffe och te till självkostnadspris. Vi har matbord och barnstolar. Det finns också haklappar, bestick och porslin att låna.

Följ oss på Facebook för information om till exempel särskilda aktiviteter.

Det går också bra att kontakta oss på telefon 08-508 22 189 för frågor och information om vår verksamhet.

Introduktionsförskolan på Facebook

Öppna förskolor i Hägersten-Älvsjö

Introduktionsförskolan Ellen är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Vi finns i Älvsjö, Liljeholmen och Gröndal. I Fruängen finns även en fristående öppen förskola, som drivs på uppdrag av stadsdelsförvaltningen.

Varmt välkommen till oss!

Hägersten-Älvsjös öppna förskolor