Introduktionsförskolan/Öppna förskolan ligger i samma byggnad som förskolan Rönnholmsgränd och i anslutning till en parklek i Vårberg.

Introduktionsförskola Rönnholmsgränd 42

Rönnholmsgränd 42

Är du hemma med små barn 0–6 år? Då kan du komma till vår introduktionsförskola/öppna förskola och pyssla, läsa, umgås och leka. Du behöver inte anmäla dig och det kostar ingenting. Välkommen!

Öppen förskola
Skärholmen

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Varje dag

Utomhusverksamhet med lek och rörelse.

Digital sångsamling kl 10.00, länk kommer upp kl 9.00 på vår facebook sida.
Öppna förskolan i Skärholmen, Facebook

Veckoschema

Tisdag och fredag

Barnvagnspromenad kl 13.00

Sång och rörelse utomhus kl 14.00

Följ oss gärna på sociala medier för information och aktuella händelser.

Öppna förskolan i Skärholmen, Facebook

Öppna förskolan i Skärholmen, Instagram

Våra lokaler ligger i förskolan Rönnholmsgränd 42. Vi har två stora rum där vi kan skapa, sjunga och leka. Vi har ett ”babyrum” för de minsta om man vill ha lite lugnare tempo. Vi kan också gå ut och leka på förskolans gård.

Under den coronapandemi som råder har vi uteverksamhet där vi erbjuder samma aktiviteter ute som vi annars gör inne. Vi erbjuder dock inneverksamhet för de yngsta (0–18 månader) i mindre grupp, med 3 barn och 1 vuxen per barn.

Måltider

Nybryggt kaffe och te finns varje dag till självkostnadspris. Vi har uppvärmningsmöjligheter och kylskåp för dig som tar med mat till dig och ditt barn. Det finns gott om plats att sitta och äta på.

Förutom våra fasta aktiviteter uppmärksammar vi olika traditioner och har knytkalas, där alla tar med något att äta hemifrån. Vi har även språkkafé där du kan öva på att prata svenska genom samtal i grupp.

Hos oss finns det som finns på alla kommunala förskolor i Skärholmen. Vi har stationer med bygg, fantasi, musik, rörelse, ateljé med mera. Det gör att barnen sen känner igen sig när de börjar i förskolan.

Vi är en träffpunkt för småbarnsfamiljer från hela världen. Hos oss kan ni skapa en social samvaro och få nya kontakter med andra vuxna. Tillsammans med oss pedagoger får ni möjlighet att lära er om hur förskolan fungerar och hur barn lär och utvecklas i verksamheten.

Vi anordnar

• besök av dietist som kan ge individuell rådgivning om bra och hälsosam mat
  • träffar med studie- och yrkesvägledare
  • besök av stadsdelsförvaltningens köhandläggare som berättar om hur du kan söka förskoleplats
  • besök på de kommunala förskolorna i området tillsammans med vårdnadshavare
  • kurser i Föräldraskap i Sverige (FÖS)
  • tematräffar med personal från BVC (barnavårdscentralen) och föräldrarådgivare.

Stanna hemma vid symtom på sjukdom

Om ditt barn eller du har några som helst symtom på förkylning (snuva, hosta, ont i halsen och feber) så kan ni inte besöka oss.

Skydda dig och andra från smittspridning, Folkhälsomyndighetens webbplats