Fagerlids öppna förskola, Cigarrvägen 16

Fagerlids öppna förskola

Cigarrvägen 16

Välkommen till öppna förskolan Fagerlid i Hökarängen, en mötesplats för föräldrar och andra vuxna tillsammans med barn 0- 5 år. Här kan ni träffas i en trygg och pedagogisk miljö, delta i aktiviteter och skapa nya kontakter.

Öppen förskola
Farsta

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Aktiviteter

Du kan delta i sångstund, rörelse, skapande verksamhet, leka, läsa böcker och samtala. På öppna förskolan i Fagerlid använder vi oss ofta av utomhuspedagogik, skogsutflykter är en regelbunden aktivitet. Vi har ibland även teaterföreställningar, besök från bibliotek, olycksfallsutbildning och liknande. Vi samarbetar även med BVC.

Se vår facebooksida för aktuellt program.

Du som besöker oss är välkommen med idéer och förslag på aktiviteter.

Lokalen är anpassad för barn i alla åldrar, ungdomar och vuxna. Inomhuslokalen ligger två trappor upp och våra besökare med vagn behöver parkera den utomhus.

I nära anslutning till lokalen ligger Fagerlidsparken med fast lekutrustning och plaskdamm under sommaren. Vi är ofta ute med vår verksamhet i parken. Ibland gör vi utflykter i närområdet.

Måltider

På öppna förskolan kan du värma medhavd mat samt köpa enklare fika till självkostnadspris. Vi har stolar, haklappar, muggar/tallrikar anpassade för barn och en trevlig miljö för gemensamma måltider.

I öppna förskolan har du möjlighet att få råd och stöd i din föräldraroll genom kontakt med pedagoger och andra besökare. Farsta stadsdelsförvaltning erbjuder också föräldrastödsutbildning.

Det pågår just nu åtgärder i Fagerlids lokaler på Cigarrvägen 20 och verksamheten är därför tillfälligt flyttad till fritidsgården Morris lokaler på Cigarrvägen 16, i Hökarängen. Morris ligger mellan Martinskolan och Hökarängsskolan. Närmaste T-bana är Hökarängen.