Soffa

Ulrika Ekdahl familjedaghem

Kristallvägen 22

Det är ett familjedaghem som har ett nära samarbete med Blåsippan. Jag är utbildad med lång erfarenhet och följer Läroplanen för förskolan. Jag erbjuder en lugn och trygg miljö anpassad för lek. Stor del av verksamheten bedrivs utomhus i naturen.

Pedagogisk omsorg
Älvsjö

Uppgift saknas

Min pedagogik är med omvårdnad, fostran, omsorg och att lärandet bildar en helhet. Den pedagogiska verksamheten genomförs så att den stimulerar och utmanar barnens utveckling och lärande.

Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och lusten att lära samt ta till vara och stärka barnens intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper, färdigheter, utforskande, nyfikenhet och lust att lära ska utgöra grunden för den pedagogiska verksamheten. Allt utifrån barnets intresse erfarenheter och behov.

Rutiner kl 07.30-8.00 frukost. 8.00 start med påklädning för att gå ut och möta 08.30 -09.00 barnen. För att gå till gården parken eller skogen. 11.15 samling och ca.11.30 lunch serveras till alla barn och vuxna med bestämda platser, vid 2 bord då måltiden blir lugn och trygg så alla kan få sina speciella behov mötta. Efter maten vilar de minsta barnen på madrasser inne med personlig kudde och flisfilt. Större barn vilar till saga eller sago band, ca 13.30 har de flesta vilat klart och aktiviteter tar vid ute eller inne enl. schema. Ca.14.30 äter vi mellanmål. Tiden efter mellanmål upptas av barnens egna aktiviteter och lekar och vårt mål är att vara ute resten av efm om vädret tillåter. Fruktstund ca 1630. Jag hoppas att du och ditt barn skall trivas hos oss. Är det något du undrar över, dra dig inte för att fråga.

Lokalen på Brudkronevägen 23 består av 2 plan

Ett barnanpassat badrum och hall med förvaring av barnens kläder Lekrum som även fungerar som vilorum.

Kök med matrum och hall badrum med 2 handfat Och 2 lekrum med plats för ett pyssel/matbord så vi har plats för delad lunch lugnt och fint.

Utemiljö

Villatomt på 839 kvm inhägnat med häckar och extrastaket. Plank och dubbellås grind mot gatan platt planlösning med gräsmattor och anpassad sandlåda och leklåda samt 4 st gungor med sandbotten under

Måltiderna hos oss är lugna och mysiga vi njuter av hemlagad lunch.

Vi har mestadels Ekologiskt och alltid svensk kött. Det serveras alltid grönsaker och frukt varje dag.

Min vision är att alla på vår verksamhet ska känna sig trygga, sedda och bekräftade med stor respekt med ett gott bemötande och accepteras för den de är.

Föräldrar ska känna tillit och förtroende när de lämnar sina barn till mig,