Tre barn sitter i fönster

Sverigefinskaskolan i Stockholm fritidshem

Fridhemsgatan 17-19

Fritidshemmet är integrerad i skolans lokaler med tät samarbete med skolan och förskoleklassen. Vi har organiserat verksamheten med olika avdelningar mellan förskoleklass, 1-3 och fritidsklubben 4-6.

Pedagogisk omsorg
Kungsholmen

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Bemannad reception Bemannad reception
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Fritidshemmet i Sverigefinska skolan i Stockholm bedriver en tvåspråkig, två kulturell verksamhet. Finskan och svenskan samt de två kulturerna är en naturlig del av den dagliga verksamheten

Vi använder egna fritidsrum samt klassrum, musiksal- och bildsal i verksamheten Skolgården har ett leksaksförråd, samt gungor, ett mindre bollplan, samt rutschkana som kan användas under vistelsen på skolgården. Vi har tillgång till skolans gymnastiksal och gör utflykter till parklekarna i närområdet.

Skolan erbjuder frukost till de tidiga eleverna. Mellanmålet på eftermiddagen serveras i skolans vackra matsal. Vid utflykter serveras mellanmålet i parken eller skolgården. Vid 16.30 bjuds frukt till de sena barnen.

Tvåspråkigheten samt de olika kulturerna är en naturlig del av den dagliga verksamheten.

Fritidshemmets uppdrag:

• komplettera skolan
  • erbjuda meningsfull fritid
  • skapa utrymme för lek och skapande
  • erbjuda stöd i utvecklingen
  • utveckla den sociala kompetensen och självständighet hos barnet
  • samarbete med skolköket så att barnen får en näringsriktig och varierande mellanmål.
  • erbjuda tillfällen till fysisk aktivitet
  • anordna lovverksamhet

Vi planerar verksamhetens innehåll tillsammans med barnen utifrån fritidshemmets uppdrag enligt LGR 11och har valt att betona följande områden:

• ansvar och inflytande
  • social kompetens. samt social samvaro
  • kreativt skapande
  • rörelse
  • tvåspråkigheten

Särskilt stöd och behov

Fritidshemsansvariga chefen är med i skolans EHT-team.

Vi erbjuder eleverna tvåspråkig verksamhet med valfria aktiviteter, och har nära samarbete föreningar.