Små Höjdarna

Johannisdalsgatan 41

Verksamheten Små Höjdarna bedrivs i en villa i Mälarhöjden, tillsammans med familjedaghemmet Barn i focus. Vi vistas i samma lokaler och kan tillsammans ta emot upp till 12 barn i åldrarna 1–6 år.

Pedagogisk omsorg
Hägersten-Liljeholmen

Uppgift saknas

Vår verksamhet planeras enligt Lpfö/98/16 och likabehandlingsplanen. Vi samarbetar flera dagar i veckan med andra familjedaghem i området. Vi jobbar med rörelse, rytmik, sång, experiment, naturgrupper med mera. De flesta av våra aktiviteter arbetar vi med utomhus. Vi tillbringar mycket tid i olika parker och i naturen. Vi går också på teater och besöker biblioteket.

Verksamheten bedrivs i en villa med flera rum för barnen att vistas i. I lokalen finns olika material som stimulerar barns nyfikenhet och kreativitet. Vi har en anslutande gård med rutschkana, sandlåda, lektåg, vippgungor och lekstuga.

Vi har eget kök och lagar till största delen all mat själva. I största möjliga mån använder vi ekologiska varor.Vi serverar frukt och grönsaker varje dag. Mellan april och oktober äter vi till största delen alla måltider utomhus.

Läroplanen ligger som grund för verksamhetens planering och arbetssätt. Målet är att barnen ska känna sig trygga och sedda, vi vill att barnen ska vara med i gruppens aktiviteter och känna nyfikenhet, ansvar och empati. Oavsett kön, ålder och kultur ska alla känna delaktighet.

Vår verksamhet ligger fem minuter från Västertorps tunnelbanestation, och 15 minuter från Mälarhöjdens tunnelbanestation. Vi har ett välfungerande vikariesystem med flera familjedaghem.