Illustration – Barn på väg till förskolan.

I Ur och Skur Näverhatten

Förvaltarvägen 15

Näverhatten är en certifierad och kvalitetssäkrad I Ur och Skur-verksamhet. Genom Friluftsfrämjandets naturskolor Skogsknytte, Skogsknopp och Skogsmulle lär sig barnen om djur, natur och människa.

Pedagogisk omsorg
Farsta

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

På I Ur och Skur Näverhatten tänker, agerar och äter vi ekologiskt i största möjliga utsträckning. Vi är i skogen flera dagar i veckan, vid vårt basläger, där vi bedriver den fantastiska upplevelsebaserade utomhuspedagogiken som utvecklats av Friluftsfrämjandet. Vi äter, vilar, leker och lär vid vårt basläger. Vi arbetar också med förskole-appen TYRA. Via den kan du som förälder ta del av information, barnets portfolio, se bilder på våra dagliga verksamheter och uppmärksamma då lådan är tom på extrakläder m.m.

Våra lokaler är inrymda i en privat villa där vi spenderar en egen lägenhet på bottenvåningen med utgång till en fin liten gård. På gården har vi egna höns, sandlåda, eldstad och lekstuga. Även odlingsland, insektsrestaurang och bärbuskar. Vårt basläger ligger en kort promenad från vårt hus i Fagersjöskogen som är en orörd urskog. I skogen äter vi lunch och vilar under vindskydd m.m. Närmaste parklek, Fagerlidsparken, ligger bara ett stenkast bort.

Maten är hemlagad och klimatsmart. Vissa halvfabrikat används men allt är ekologiskt/biodynamiskt, närproducerat och från säkra bestånd, i hög grad. Oftast lagar vi maten hemma och har med oss i mattermosar. En gång i veckan har barnen med matsäck hemifrån, vilket är frivilligt. Vi äter blandad kost.

Världens bästa förskola för en hållbar utveckling i praktiken. I Ur och Skurs mål är att med läroplanen Lpfö 98/10 som grund;

• ge barnen kunskap om naturen och förmedla naturkänsla
  • ge barnen ett ekologiskt synsätt och därmed skapa miljömedvetenhet
  • ge barnen kunskap om hur man uppträder i naturen och respekterar allemansrätten
  • ge barnen stimulans i hela sin utveckling genom att använda naturen
  • ge barnen möjlighet till rörelse och gemenskap på ett lustfyllt sätt i naturen
  • ge barnen grunden till ett livslångt intresse för friluftsliv.

Syskonförtur och maxtaxa tillämpas. Kötid är urvalsgrund för intagning.