Gina Bergstedt, Ginas familjedaghem

Johanneshovsvägen 106

Jag har en liten åldersblandad grupp. Varje vecka har vi aktiviteter med andra familjedaghem och vi vistas mycket ute i naturen. På det viset får barnen utvecklas i både liten och stor grupp. I min verksamhet finns en hund av en allergivänlig ras.

Pedagogisk omsorg
Enskede-Årsta-Vantör

Uppgift saknas

Verksamheten ska ge barnen en lugn miljö där de får utvecklas i sin egen takt och bli sedda som de individer de är. I den blandade gruppen tar barnen med glädje hand om varandra. Genom bland annat den fria leken skapas lust till lärande. Flera gånger per termin går vi på teatrar och olika utflykter. Vi samarbetar med andra familjedaghem och planerar gemensamt vår verksamhet varje termin. Barnen får då vanan att också leka, lära och känna sig trygga i en stor grupp. När barnen ska börja skolan vill jag att de ska känna sig trygga med vad de lärt sig hos mig och att vistas i olika miljöer med både sin lilla och stora grupp.

Mitt familjedaghem bedrivs i hela min lägenhet. Vi har en liten gård men vistas oftast i naturen eller större parker. Vi vistas vissa dagar i lokal för bland annat musik och gymnastik. Då med hela stora gruppen.

Maten är hemlagad och tillagas innan barnen kommer.

Arbetet utgår från Stockholms stads råd och riktlinjer för pedagogisk omsorg. Läroplanen ligger som grund för verksamheten.