Illustration – Barn på väg till förskolan.

Familjedaghemmet Zekiye Kapkac

Eksätravägen 316

Familjedaghemmet Zekiye Kapkac är en fristående verksamhet belägen i Bredäng. Det är en liten verksamhet med 6 barn i åldrarna 1-6 år.

Pedagogisk omsorg
Skärholmen

Uppgift saknas

På Familjedaghemmet Zekiye Kapkac har jag 5-6 barn i åldrarna 1-5 år.

Verksamheten bedrivs i mitt hus där en hel våning är inredd för dagbarnen. Det är en stimulerande och mycket lärorik miljö där aktiviteterna grundas på barnens intresse. Ute på tomten finns många roliga utomhusleksaker där barnen får lust att leka och lära. Leken ger kunskap, erfarenheter och stimulerar fantasin. Jag bor i hus beläget i natursköna Bredäng med närhet till skog och många olika lekparker.

Jag serverar hemlagad näringsrik mat. All mat lagas hemma. Jag anser att det är viktigt att barnen får variationsrik och god mat.

Min målsättning är att bedriva en verksamhet där föräldrarna ska känna sig nöjda och trygga när de lämnar och hämtar sina barn och känna att barnen utvecklas. Mitt mål med verksamhet är att varje barn får möjlighet att utvecklas till trygga individer. Jag ser till att alla barn blir sedda och hörda. Jag arbetar för en nära relation med barnens föräldrar, med dagliga samtal kring barnens vardag och utveckling. Utvecklingssamtal erbjuds en gång per termin.

Det här gör vi :

• Vi är ute och leker varje dag för att det är viktigt för barnens välmående.
  • Jag arbetar språkinriktad där högläsning med mycket boksamtal är en del.
  • Vi går regelbundet till skogen där barnen lär sig om natur och djur.
  • Vi går på museum, teater, Skansen m.m.
  • Jag arbetar mycket med att barnen ska utveckla sin förmåga att känna empati och förståelse för allas olikheter och lika värden.