Illustration - barn påväg till förskola

Familjedaghemmet Skruttungarna

Bergsliden 4A

Det ska vara tryggt och roligt för barnen att vara hos mig, därför erbjuds varje barn en god pedagogisk omsorg. Barnens föräldrar är viktiga och en förutsättning för att vi ska nå goda resultat så att barnen rustas för att möta framtidens krav.

Pedagogisk omsorg
Hässelby-Vällingby

Uppgift saknas

Trygghet, Lustfyllt och Lärorikt.

Jag bor i ett stort hus där barnen har ett stort lekrum, ett pysselrum och ett "lugnt rum" där dom kan koppla av. I trädgården finns en lekstuga, en liten rutschkana, bob cars och sparkcyklar. Vi har även ett "årstidsbord" där vi letar saker i naturen och bygger upp den årstid som är.

Eftersom jag är utbildad kock/kallskänka är det viktigt för mig att barnen får vällagad, näringsriktig mat, som i största möjliga mån är ekologisk, närproducerad och rättvisemärkt.

Mitt mål är att utgå ifrån den aktuella barngruppens behov och utifrån den arbeta upp en plan, där sen varje barn har inflytande att utveckla och inspireras och inspirera andra i det projekt/process vi för tillfället är i. Jag vill säkerställa att barnets särskilda rättigheter så som de beskrivs i barnkonventionen tillgodoses i verksamheten.

Jag vill uppmuntra och stödja barnens delaktighet och inflytande samt stödja dem i att ta ansvar för sina egna handlingar i vardagliga situationer. Jag vill utarbeta former för barns delaktighet och inflytande där alla barn ges möjlighet att uttrycka sin uppfattning om vad som är meningsfullt och roligt, oavsett ålder, kön, social och kulturell bakgrund.

Jag använder digitala verktyg just för att stimulera och utmana barnens intresse för teknik. Programmering/kodning är ett språk som barn behöver lära sig förstå och använda eftersom det kommer vara en förutsättning för många framtida yrken.