Barn i skogen

Familjedaghemmet Lokatten Ingrid Johansson

Högbergsgatan 67

Tack vare denna lilla grupp kan jag utforma min verksamhet på det sätt som bäst gagnar alla barn och föräldrar. Jag samarbetar med familjedaghemmet Ingelas lekstuga

Pedagogisk omsorg
Södermalm

Uppgift saknas

Min verksamhet har ur och skur-inriktning med musik och teater. Jag utgår ifrån skolverkets allmänna råd för pedagogisk omsorg. Varje dag går vi ut till Södermalms olika lekparker. Varje vecka gör vi en utflykt utanför stan till exempel till parkleken Bandängen med sina djur, är ett uppskattat utflyktsmål. Vi följer naturens årstider och upplever den med alla våra sinnen. Jag tar ansvar för barnens välbefinnande i både omvårdnad och lek. Lokattsbarnen skall alltid ha ett knä att krypa upp i. Jag anser att lek är lärande.

Jag har en aktiv föräldrasamverkan. Varje försommar gör vi en heldagsutflykt med alla familjer. Jag tycker även om att göra spontana utflykter med barnen. Jag tillämpar maxtaxan samt har öppet kommunens ramtider"

Jag har ett fint lekrum i mitt hem och en extern pysselgrotta för den kreativa ådran.

Maten är hemlagad husmanskost med grönsaker, vi äter frukt till förmiddagens mellanmål.

Målet med verksamheten är att barnen har en lugn, trygg och säker miljö att vistas i, samtidigt använder jag utomhus miljön som ett instrument för lärande. Min verksamhet följer årets alla skiftningar och på så sätt arbetar jag med barnen för att lära dem naturkunskap, matematik, rim, sång och skapande i olika material såsom tecknande och modellering i lera. Viktiga delar av verksamheten är även att lära barnen lyssna på- och respektera sina kompisar, samt att visa hänsyn för varandra.

Familjedaghemmet Lokatten har funnits sedan 1995 och drivs som övrig pedagogisk omsorg. Lokattsfamiljen är för närvarande 5-6 stycken barn i olika åldrar mellan 1-6 år.