Dockor i gräset

Familjedaghemmet Lilla Tranan

Minnebergsvägen 24

Jag har arbetat som dagbarnvårdare sedan 1993. Jag har ett nära samarbete med Lena Magnusson, Fdh Åttan. Vårt mål är att ge barnen möjlighet att utvecklas till trygga och självständiga individer. Verksamheten bedrivs till stor del utomhus.

Pedagogisk omsorg
Bromma

Uppgift saknas

Vi har utformat vår verksamhet utifrån Stockholm stads gällande riktlinjer och styrdokument. Då vår verksamhet till stor del bedrivs utomhus, äter, sover och leker barnen ofta ute. Vi har regelbundet skogsutflykter, rörelselek, sångsamlingar och sagostunder. Vi har aktiviteter och ett vikariesystem tillsammans med övriga dagbarnvårdare i Traneberg och Minneberg. Vi samarbetar även med S:t Ansgars förskola, där de äldre barnen går på deras allmänna förskola.

Inomhus har barnen tillgång till varierande leksaker och material. När vi är ute tar vi med oss olika material , såsom papper, pennor , böcker och pärlor. Vi vistas i många olika parker, i några har vi tillgång till uteleksaker.

Vi ger barnen en god, näringsriktig och varierad kost, lagad från grunden. Vi försöker inhandla närproducerad och ekologisk mat och använder svenskt kött. Alla dagens mål innehåller frukt eller grönsaker.

Vårt mål är att ge barnen möjlighet att utvecklas till trygga och självständiga individer i både lugn, hemlik miljö och med mycket utevistelse. Vi utformar vår verksamhetsplan utifrån Stockholms stads gällande riktlinjer och styrdokument.