Illustration - barn på väg till förskola

Familjedaghemmet Krokodilen

Sedelvägen 44

Vi är en till största del ute verksamhet som gillar att röra på oss och vara ute på äventyr. Göra utflykter med att besöka parker, teatrar, ishall, badhus, stallet och skogar är vardag. Barnen i familjedaghemmet ska känna trygghet, tillit och trivas.

Pedagogisk omsorg
Hägersten-Liljeholmen
Uppgift saknas

Uppgift saknas

Familjedaghemmet Krokodilen är en verksamhet som till största delen av året bedrivs utomhus. Det finns inget dåligt väder!

Dagligen träffar vi andra familjedaghem. Här får barnen möjlighet att träffa andra barn och pedagoger utanför den egna gruppen. Vi besöker parker, skogen, teatrar, ishallen, badhuset och stallet tillsammans . Organiserade åldersindelade grupper där barnen får utmaningar och lärande efter sin ålder finns också. Här arbetar vi exempelvis i olika tema arbeten, mattegrupper, språkgrupper, skolförberedande grupp m.m Verksamheten lägger upp en planering per termin som anpassas efter gruppens sammansättning efter ålder.

Krokodilen bedrivs i en etage lägenhet på 5 rum och kök. Här har barnen eget lekrum, WC samt utrymme att dra sig undan och bara vara ifred om man önskar. I köket finns material som pussel, spel, pärlor och skapande lätt tillgängligt för barnen. En uteplats med lekstuga och annan utelek finns även.

Barnen serveras en så varierande och ekologisk kost som möjligt varje dag.

Läroplanen ligger som grund för verksamhetens planering och arbetssätt. Barnen liksom föräldrar ska känna trygghet med verksamheten. Oavsett kön, ålder och kultur ska alla ha samma möjlighet att kunna påverka, känna delaktighet och uttrycka sig i en trygg och harmonisk miljö. Alla barn som lämnar verksamheten ska ha god självkänsla och kunna samspela med andra i en grupp.

Krokodilen är en verksamhet som vänder sig till barn 1-6 år med en barngrupp på 6 barn. Verksamheten bedrivs på Hägerstensåsen i privat boende ungefär 2 minuter från tunnelbana. Familjedaghemmet Krokodilen har ett brett nätverk av andra familjedaghem som vi samarbetar med dagligen. Barnen får träffa både andra barn och pedagoger utanför den egna gruppen. Öppettider i verksamheten enligt överenskommelse och inom ramtider.