Barn leker på en i krokodil i skogen.

Familjedaghemmet Kråkan

Knäckepilsgränd 39

Innan jag startade familjedaghemmet har jag jobbat på 10 år på förskola. Jag är utbildad barnskötare. Min ambition är att barnen ska ha en trygg, rolig, och lärorik vardag hos mig. Verksamheten influeras av barnens idéer och önskemål.

Pedagogisk omsorg
Hässelby-Vällingby

Uppgift saknas

Jag som dagbarnvårdare är en förebild genom att vara nyfiken, positiv och behandla alla lika. Jag verkar för att barnen ska respektera varandra genom att lära dem att lyssna på de andra barnen, dela med sig, låta alla komma till tals och lära dem att alla är olika individer. Verksamheten bedrivs jämställt genom att låta flickor och pojkar delta i samma lekar och leka med samma leksaker. Barnens behov ska styra verksamheten genom att lyssna på barnens önskemål och idéer. Olika aktiviteter ska finnas för olika åldrar. Utvärdering sker genom utvecklingssamtal med föräldrarna, detta kan ske när jag ser ett behov eller när föräldrar önskar så. Verksamheten kommer dokumenteras med utgångspunkt från läroplanen.

Vi har en villa på 160 m2 med en tomt på ca 700m2. Verksamheten bedrivs på bottenplan där barnen har tillgång till vardagsrum, kök, wc, hall och ett lekrum samt tomten där det finns sandlåda, gungor och lekstuga. Från köket finns en dörr som ligger i direkt anslutning till tomten.

Maten lagas förstås i hemmet och av bästa råvaror. Den är varierande och näringsrik. Normalt äter barnen lunch och mellanmål under dagen. Tidigt lämnade barn kan även äta frukost.

Mitt mål är att alla barn ska känna sig trygga och få komma till tals. För att uppnå detta tycker jag det är viktigt att alla ska behandlas jämställt.