Illustration - barn påväg till förskola

Familjedaghemmet Knallen

Kontoristvägen 22

Vi är en liten verksamhet i trygg miljö med mycket utomhusvistelse. Vi har ett dagligt samarbete med andra familjedaghem i området och har gemensamma aktiviteter så som Mulle. Vi tänker hållbart och ekologiskt, har höns.

Pedagogisk omsorg
Farsta

Uppgift saknas

Vi följer årstidernas växlingar och årets traditioner och hämtar inspiration därur till kreativt skapande. Vi sjunger varje dag och lär oss även grundläggande begrepp om bokstäver och matematik. I övrigt fäster vi stor vikt vid leken i alla dess former och dess betydelse för barnets utveckling.

Innemiljön är vårt hem med tyngdpunkt på vardagsrummet med altan ut mot tomten. Köket som ligger i anslutning är alltid tillgängligt för pyssel, pussel och annat. I rummet bredvid kan man vara ifred, här finns dockteaterkuliss och dockor. Uppe på tomten som är (knallig!) finns lekstuga och intilliggande sandlåda. Nedanför finns hönshus och odlingar.

Hemlagad husmanskost där i princip allt är ekologiskt.

Vårt mål är att barnen ska kunna hävda sig väl när de börjar skolan. Varje vecka har vi dels en särskild bokstavssamling, där en ny bokstav presenteras på ett lekfullt sätt, en mattesamling där vi lär oss om siffror, enkla mattebegrepp, veckodagar, månader osv. Under sina sista två år hos oss har de även egna böcker med läs-skrivövningar som är direkt skolanknutna. Vi tror också att den genuina tryggheten som den lilla gruppen erbjuder, i kombination med de dagliga mötena med andra barn från andra familjedaghem ska ge dem de bästa förutsättningarna att klara skolans utmaningar och ta hand om och ta ansvar för sig själva och varandra.