Bild på daghemmets leksaker

Familjedaghemmet Ankiborg

Nordmarksvägen 44

Farsta

Verksamhetside; Vi ska ha en rolig,trivsam och lärorik tid tillsammans.Alla ska känna att dom har betydelse,få uppmärksamhet och utveckla sina intresseområden och tycka det är kul att lära sig mer.

Pedagogisk omsorg

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Vi jobbar med temaarbete,där barnens intressen tas till vara,och utveckla och fördjupa dom.

Vi är till stor del utomhus,där det är gott om utrymme för en aktiv lek. Inne har jag byggt upp lekstationer,och även en lugn vrå för dom som vill ta det lite lugnare eller vill vara ifred en stund.

Jag lagar maten själv,med så lite färdigprodukter som möjligt.Viktigt med en bra mat för att orka leka och utvecklas.Köper i möjligaste mån ekologiska produkter.

Jag jobbar enligt läroplanen och uppfyller dom krav som ställs. När barnen slutar hos mig vill jag att dom känner sig stolta över sig själva och har ett gott självförtroende. Jag gör en planering för ett år framåt som bygger på det barnen visat intresse för. Jag arbetar med temaarbete.Vi är utomhus en stor del av dagen,där det finns utrymme för rörelse och lek.

Särskilt stöd och behov

Jag har utvecklingssamtal med familjerna två gånger om året för att prata om varje barns behov och utvecklingsplan.Jag har även utbildning på barn med särskilda behov.