Illustration - barn påväg till förskola

Familjedaghemmet Änglar & Tomtar, Maria Flodin

Utvägen 18

Vi finns i ett lugnt område med nära naturen, alla barn i gruppen uppmärksammas varje dag och har en plats i mitt hjärta, vi arbetar varje dag med lugn, lekfullhet, nyfikenhet, glädje, respekt mot varandra, allas lika värde, i en stressfri miljö.

Pedagogisk omsorg
Hässelby-Vällingby

Uppgift saknas

Vi har ingen inriktning eller profil utan vår röda tråd i verksamheten genomsyras av att alla barn ska vara fria från stress, få bra mat, bra omsorg, lära sig våra regler och normer, lära sig allas lika värde, gemenskap, vänlighet, respekt för både människor, djur och natur. Vara schyssta mot varandra, få dagar av glädje, samvaro, gemenskap, njuta av att vara liten, med allt vad det innebär.

Vi njuter av att utforska vår närmiljö

Jag lagar en näringsrik, god mat, använder mycket ekologiska, närodlade varor

Jag dokumenterar olika projekt eller aktiviteter, synliggör barnens tankar och kunskaper med hjälp av bilder, reflektioner och samtal. Har en projektpärm där jag samlar all dokumentation av olika projekt samt barnens reflektioner som de har gjort i bild. Pärmen har flera olika funktioner som exempelvis synliggör läroprocessen i projekt, synliggör vilka strävans mål man har uppnått, material, reflektion och samtal med barnen och ett sätt att synliggöra för föräldrarna vad verksamheten erbjuder deras barn. Min vision är att jag ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Min verksamheten skall vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Jag erbjuder barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en enhet. Hos mig finns plats för lärande och jag är ett komplement till hemmet för barnen.