Port

Astrids familjedaghem AB

Torsten Alms gata 22

Verksamheten bedrivs i mitt hem, en liten familjär grupp kombinerat med allmänna förskolan, "lekis". Jag följer allmänna råd för pedagogisk omsorg.

Pedagogisk omsorg
Hägersten-Liljeholmen

Uppgift saknas

Jag heter Astrid Öman och jobbar som dagbarnvårdare i mitt hem. Min verksamhet har en tydlig profil motell och utevistelse. Vi har även skapande, sång, rim och ramsor. Jag samarbetar med tre andra dagmammor. Tillsammans har vi byggt upp ett program där vi jobbar med olika aktiviteter och gör utflykter tillsammans till skogen och olika parker. Vi går även på teater och museer när tillfälle erbjuds. Vi har ett väl fungerande vikariesystem vid ev sjukdom och ledighet.

Utrymmena för min verksamhet är barnanpassade och där finns plats för lek, bygg, skapande, vila, rörelse och måltider. Utanför mitt hus finns en gård med gungor, rutchkana och sandlåda. Men oftast använder vi oss av närområdet och skogen.

Jag serverar vegetarisk mat, ägg, mjölk,-och ostprodukter, samt fisk 1ggr/veckan. Jag lagar maten hemma i mitt kök och använder mej av ekologiskt/kravmärkt i möjligaste mån. Jag lagar ofta mat från grunden men använder mej även av halv-och helfabrikat.

Jag arbetar på ett demokratiskt sätt och låter barnen vara med och känna sej delaktiga i det vi gör. Alla barn blir bekräftade och får sinaegna behov respekterade. Genom lek låter jag pröva sin kompetens och lära sej respekt och hänsyn. Jag har tillgång till inspirerande material: färg, lera, papper, pennor, saxar och kritor. Vi går även till biblioteket och lånar böcker samt gör teaterbesök. Jag ger barnen möjlighet att klara sej själva i påklädning, toalett och matsituationen. Vi är utomhus så gott som varje dag i parken eller skogen.