Illustration - barn påväg till förskola

Anettes Skogs familjedaghem

Lövsätragränd 43

Jag jobbar privat i ett familjedaghem och utgår från mitt hem. Jag har olika aktiviteter med andra familjedaghem. Vi har fem årsgrupper, sångstund, skogsvistelse. Vi är ute mycket, och har ett vikariesystem tillsammans.

Pedagogisk omsorg
Skärholmen

Uppgift saknas

Min inriktning är att barnen ska ha kunskap om naturen, tänka miljömedvetet. Ge barnen möjlighet till rörelse och gemenskap på ett lustfullt sätt i naturen. Att barnen har förståelse till alla människor, att alla har lika värde. Barnen får näringsriktig kost.

Inne

Docklek, med spis mat husgeråd. Lego, så man kan bygga sina egna verk. Spel, pussel, pennor, kritor, papper, saxar, målarfärg så man använda sin kreativa sida.

Ute

När vi går till skogen har vi med böcker om blommor, insekter, träd, fåglar, luppar, kikare och förstoringsglas. Vi åker tunnelbana till olika museum, och lekparker där det finns djur. Vi är i vår park och cyklar.

Jag handlar all mat själv, så mycket ekologist som möjligt. jag lagar maten från grunden i eget kök. Det är alltid mycket grönsaker till varje måltid.

Jag läser läroplanen ganska ofta och har den i tankarna när jag jobbar med barnen. Min vision är att barnen ska bli kreativa, lust att våga göra saker, ha en bra självkänsla och ta ansvar och initiativ.

Med kunskap kommer man långt här i livet.