Barn i skogen

Lena Lundins privata familjedaghem

Torvsätravägen 28

Skärholmen

Jag bor i en lägenhet vid Sätra centrum. Jag jobbar även med en kollega i en gemensam lokal. Här finns många fina grönområden och parker som vi besöker.

Pedagogisk omsorg

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vi utnyttjar ofta skogen. Där finns mycket material att arbeta med. Barnen får utnyttja sin fantasi och sin påhittighet. Vardagspedagogik är också en stor del av verksamheten. Vi är ute i trafiken, åker tunnelbana och buss. Vi har gemensamma aktiviteter tillsammans med andra t ex sångstund, 5-årsgrupp, gymnastik, djurskötarkurs. Vi går och badar. Går på teater och museum.

I min lägenhet finns ett lekrum till barnen. Men hela lägenheten utnyttjas för olika ändamål. I den gemensamma lokalen som är 217 kvm finns flera olika rum. Både för lek och pyssel men också en lugn stund för sig själv. I anslutning till lokalen finns en stor lekpark som vi ofta använder.

Jag serverar frukost, lunch och mellanmål. Jag lagar all mat själv. Den största delen av maten är närproducerad och ekologisk. Frukt och grönt alltid till alla måltider och ekologiskt. Vi sitter tillsammans och äter och pratar lite lugnt.

Jag vill att barnen ska känna sig välkomna när dom kommer till mig. Att dom ska känna sig trygga och att dom alltid kan prata med mig. Att man ska ha roligt tillsammans. Genom att umgås med andra lära sig empati och respekt till andra människor. Gruppen är åldersblandad. Det tycker jag är bra för att dom små barnen ser hur de stora gör. Dem stora får hjälpa till med det dom kan med dom små. Det tror jag gör att barnen känner sig viktiga och behövda.