Förskolan

Familjedaghemmet Hoppet

Sankt Mickelsgatan 141

Hägersten-Liljeholmen

Familjedaghemmet Hoppet är övrig pedagogisk verksamhet som drivs som enskild firma av Yvonne Hansson. Familjedaghemmet är placerat i en villa med tomt som angränsar mot allmänning.

Pedagogisk omsorg

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Familjedaghemmet Hoppet har inriktning med omtanke om miljö. Vi har också en naturvetenskaplig inriktning, vi älskar att upptäcka, experimentera och utforska världen tillsammans med våra barn!

Verksamheten har ett ny renoverat våningsplan. Här finns plats både för lugna lekar och lite utrymme för spring. På den egna tomten finns plats för mycket lek, sandlåda, lekstuga och många cyklar. Vi har många parker i området som vi besöker. Parkleken Lugnet i Västertorp är en favorit. 4H gården i Axelsberg med sina djur är ett uppskattat utflyktsmål.

Maten som serveras är hemlagad, näringsrik och varierande av mestadels KRAV märkta råvaror. Vi äter ofta ute, året runt (naturligtvis beroende på väder och kyla).

Familjedaghemmet utgår från Lpf-98/10 samt Skolverkets allmänna råd för pedagogisk omsorg. Utomhusvistelse är viktigt i vår verksamhet. Varje barn ska få god omsorg och känna trygghet så att barnet får självtillit till nya utmaningar i den vardagliga miljön. Vi vill väcka barnets lust och nyfikenhet att utforska och söka kunskap. Hos oss kommer barnet i kontakt med, natur och skapande aktivitet som ger inlärning för hela livet. Språk och matematik finns som en naturlig del i verksamheten.

Verksamhetside: barnen skall känna sig trygga, ha självtillit och lära sig respektera och visa hänsyn mot sina medmänniskor. Bra bemötande, bli sedd och hörd, ha roligt tillsammans och vara en bra kompis. Utmanas och utvecklas genom roliga och inspirerande lärmiljöer/material som passar det enskilda barnet som ger aktivitet och lugn och ro i leken. Vi erbjuder barnen möjlighet till inflytande och delaktighet.

Villan är belägen 2 minuter från Mälarhöjdensskola och 5 minuter från T-banan. Vi är 3 pedagoger som arbetar med max 12 barn.