Illustration - barn påväg till förskola

Linda Edström, familjedaghemmet Koalan

Varpholmsgränd 8

Skärholmen

Koalans familjedaghem bedriver jag med lång yrkeserfarenhet som enskild firma. Jag bor i ett lugnt område i ett radhus i skärholmen, med naturen runt hörnet. Min barngrupp kan bestå av 6 barn mellan 1–6 år. Hos mig får barnen leka och utvecklas i en lugn hemmamiljö, men också träna på att vara i större grupper bland annat ute i skogen eller våra parker. Jag samarbetar med två andra familjedaghem. Vi gör gemensamma aktiviteter som utflykter, sång, rytmik med mera.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

Grundlägga en sund livsstil med fysiska aktiviteter utevistelser i skogen och parker. Det är viktigt att barnen får utveckla sin grovmotorik som rulla, åla, krypa, balansera med mera. Följer allmänna råd för familjedaghem. Erbjuder en trygg verksamhet med lek och utevistelser.

Jag har ett stort rum som är barnens, där ges möjlighet till kojbygge, lek och dans. För skapande verksamhet kan man måla, rita, klippa, klistra. På gården finns fasta redskap som rutschkana med klätterställning, sandlåda lekbord samt talrör.

Barnen bjuds på ekologisk hemlagad varierad kost. Frukt på förmiddagen, mellis kan bestå av smörgås, yoghurt, frukt eller dylikt.

Mitt mål är att alla barn ska utvecklas som nyfikna trygga ansvarskännande, empatiska, och självständiga. Jag vill förmedla kunskap genom lek och upplevelser.