Illustration - barn påväg till förskola

CD:s privata familjedaghem Aspen

Hållsätrabacken 33

Skärholmen

Jag bedriver min verksamhet både i mitt hem och i kompletterande lokal tillsammans med en kollega. Vi är ute mycket i närområdet. Här finns mycket fina parker och grönområden.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

Jag jobbar som fristående dagmamma och jobbar mycket tillsammans med andra dagmammor. En del av mina aktiviterer är 5-års grupp, sångstund. Vi åker på teater. Går på museum. Djurskötarkurs på en 4 h gård. Gymnastik. Men framförallt är vi ute mycket och besöker olika parker. Både i närområdet och på andra platser.

I mitt hem har barnen ett eget rum. Men dom har också tillgång till de andra rummen. Lokalen vi är i är ca 216 kvm. Där kan barnen leka i olika rum. Sitta lite för sig själva. Vi har också ett pysselrum och ett separat sovrum.

Jag lagar all mat själv. Jag använder närproducerade och ekologiska råvaror. Vi sitter tillsammans och äter i en lugn och behaglig miljö.

Mitt huvudsakliga mål med min verksamhet är att barnen ska bli självständiga och känna sig trygga. Våga ta egna initiativ och kunna samarbeta med andra. Jag tycker också att vardagspedagogik är en viktig del i verksamheten. Jag läser läroplanen uppdateringar och arbetar efter den.