Familjedaghemmet Humlan

Hägervägen 88

Farsta

Familjedaghemmet Humlan drivs av Maria Lagergren som är utbildad barnskötare med många års erfarenhet i yrket. Vi finns i lugna Tallkrogen med lekparken och skogen som granne.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

Vi jobbar mycket med djur, natur och vår miljö. Varje år har vi ett nytt tema som vi fördjupar oss lite extra i.

Vi kommer till parken och skogen på ett ögonblick utan att behöva passera någon starkt trafikerad väg. Vi tar oss även lätt fram under sommarhalvåret med vår lådcykel, på så sätt kommer vi ofta iväg på lite längre utflykter.

Jag lagar för det allra mesta maten själv från grunden, maten är varierad och näringsrik och lagad på mestadels ekologiska råvaror.

Vi är mycket utomhus vilket stärker hälsan och motoriken. Det främjar även den fria leken och kreativiteten. Barnen lär känna sin närmiljö och känna trygghet i den. I familjedaghemmet vistas barnen i en liten grupp i en familjär miljö, på så sätt får barnen möjlighet att utvecklas i lugn och ro, i sin egen takt. Det huvudsakliga målet är att barnen ska känna trygghet och att jag som pedagog ska vara en bra förebild. Barnen ska även lära sig att respektera sina medmänniskor samt allas lika värde. Genom bekräftelse och uppmuntran hoppas jag att kunna ge barnen god självkänsla samt lust och nyfikenhet att lära sig nya saker.