Illustration - barn påväg till förskola

I Ur och Skur Busungarna

Svartlösavägen 30

Älvsjö

Hos oss är barnen i en liten barngrupp i en hemlik miljö. Här arbetar vi med Friluftsfrämjandet men plockar även från andra bra pedagogiker. Med en mycket bra personaltäthet skapar vi en trygghet för barnet som också stärker den egna individen.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

Vi arbetar med I Ur och Skur verksamhet samt bitar från Reggio Emilia och Montessori.

Verksamheten bedrivs i en villa med skog och parklekar i närområdet. I trädgården finns lekstuga, sandlåda och ett trädäck där barnen kan köra bilar och vagnar. Barnen har också tillgång till plantering och skörd. Innemiljön är hemlik och ett stort lekrum för skapande och rollekar finns för verksamheten.

Maten lagas i huset från grunden, konceptet är att laga med ekologiska varor, rättvisemärkt samt närodlat i den mån det finns tillgång till. Vi har så lite socker som möjligt och barnens födelsedagar firas med fruktsallad.

Vi följer upp varje del i vårt arbete med utvärderingar. Dessa görs ofta så att vi kan se vart vi är och vart vi ska.

Vi arbetar med Pluttra som är en lättillgänglig dokumentation som tydliggör vår verksamhet. Barnen får ibland använda Ipad i våra temaarbeten, exempelvis till att skapa sagor.