Barn i skogen

Allihoppan familjedaghem

Hässelby-Vällingby

Allihoppan är ett privat familjedaghem som drivs av Mia Arfors, pedagog sedan många år. Vi håller till i en villa som ligger 2 min från bussen och nära till Mälarens naturområde. Glädje, trygghet, respekt och utveckling är nyckelord på Allihoppan.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

På Allihoppan leker vi fram kunskapen. Dagarna är planlagda och fyllda med skojiga och spännande upplevelser både inomhus och ute i naturen. Sång, dans och yoga är fasta inslag under veckan. Vi gillar att gå till skogen. Där experimenteras och vi utvecklar vår motorik, får små uppgifter och har god tid att samtala om det vi får vara med om. Vi lär oss om allemansrätten, kretslopp och närmiljön. Vi flätar in matematik och språkutveckling. Sedan tar vi upplevelserna med oss hem och gör konst. Det blir mycket pyssel och utställningar som Er familj får titta på.

Ett par gånger i veckan träffar vi andra barngrupper och leker tillsammans. Vi firar högtider tillsammans, bland annat Lucia och midsommar. Ibland åker vi på längre utflykter såsom till ett museum, teater eller annat kul.

Varje dag får du en rapport över dagens händelser med bilder och text, samt ett och annat barn citat. Då kan du alltid kommunicera vidare med ditt barn om Allihoppan dagen! Jag dokumenterar kontinuerligt ditt barns utveckling och du får bilder, citat, teckningar och andra kreationer i en pärm när barnet går vidare till skolan. En gång per termin har vi utvecklingssamtal och Allihoppan följer Förskolans Läroplan.

Inomhus finns två lekrum och utomhus två lekplatser med: Lekstuga, gungar, sandlåda, odlingslådor, rutschkanor, trehjulingar, bygghörna med mera. Vi har dessutom vår söta utomhus kanin Musse! På sommaren gillar vi att bada i den uppblåsbara poolen ute på stora terrassen. Om vintern är det mysigt att bygga lego framför brasan inne.

Maten lagas från grunden och vi använder oss av det barnen har planterat i trädgården. På torsdagar äter vi egen fångat fisk från Norge! På förmiddagen äter vi frukt och har yoghurt /macka till mellanmål på eftermiddagen. Alla luncher serveras med olika typer av sallad. På födelsedagar äter vi glass annars inga produkter med socker i.

Fasta ramar och rutiner i vardagen ger trygghet. Med trygghet frigörs kraft att våga utvecklas. Blir man sedd, respekterad och uppmuntrad i sin utveckling, frodas glädjen och ditt barn får de förutsättningar som ger en bra grund inför skolstarten. På Allihoppan värnas om barnets rättigheter. Den ömsesidiga respekten är en av flera byggstenar i värderingsarbetet. Här är barnen glada och förväntningsfulla på morgonen och nöjda när de går hem. Allihoppan garanterar att ditt barn får stimulans och utvecklingsmöjligheter utifrån just sina individuella förutsättningar.

Särskilt stöd och behov

Allergi anpassat matlagning finns förstås. Likaså finns inga djur inomhus. Barnvagnen har du möjlighet att ställa inomhus under dagen. Bilen kan du parkera precis framför villan, vilket innebär en tidsbesparing vid hämtning och lämning av barnet.

I Allihoppans villa bor min man Mats och vår dotter 19 år. Vår dotter och son kommer från Korea. Jag Mia föddes 1961 i Köpenhamn och var en gång Danmarks Pippi Långstrump! Jag har bott i Sverige sedan 1980 och i Hässelby sedan 1993. Här finns stor "hitta på kraft" och jag har glimten i ögat. Jag har varit med i Trollbodaskolans föräldraförenings styrelse under många år. Andra förtroendeuppdrag har varit huvudskyddsombud på ett stort amerikanskt bolag.

Referenser finns om Allihoppan vid begären.