Familjedaghemmet Kakmonstren

Kexvägen 12

Farsta

Familjedaghemmet Kakmonstren är ett Familjedaghem i Sköndal som drivs som enskild firma. Verksamheten består av en mindre barngrupp på max 6 barn där man kan känna sig trygg i hem miljö. Bor i villa med inhägnad tomt. Har 3 egna barn i tonåren.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

Jag samarbetar med andra dagbarnvårdare i området. Vårt gemensamma fokus ligger på mycket utevistelse, lek i naturen som stimulerar barnens fantasi och bidrar bl.a till en friskare barngrupp. Vi har diverse aktiviteter ihop som skogsgrupper, teater, sång och utflykter.

Hos mig har barnen ett lekrum där jag har diverse leksaker som byts ut och kontrolleras flera ggr per år. Pedagogiskt material och diverse pyssel. Vi är oftast ute i olika parker men har en inhägnad tomt med Lekhus, studsmatta och en hel del andra leksaker. Grönområden runt området och 5 minuters promenad till en stor grön park med bl.a multiplan och lekhage.

Frukost, lunch och mellanmål serveras varje dag på fasta tider och med näringsrik kost, mestadels utomhus men även inomhus. Barnen deltar genom att hjälpa till och förbereda, duka och ibland baka.

Min vision är att bedriva barnomsorg i hem miljö med en mindre barngrupp där barnen erbjuds en varierad och utvecklande verksamhet som bygger på trygghet, trivsel, glädje, delaktighet, respekt och kvalitet. Vi uppnår läroplanens mål genom att bl.a

• Ha en trygg miljö i hemmet och utevistelse
  • Verka för att barnen upplever stimulans och utveckling
  • Veckoaktiviteter