Barn springer på en äng.

Linda Ahlbergs familjedaghem

Snårvindevägen 82

Hässelby-Vällingby

Här får ditt barn en lugn och trygg miljö i liten grupp, men även tillfällen att vistas i stor grupp då vi träffar andra dagbarnvårdare, för gemensamma aktiviteter som Mulle, rytmik och temaarbeten.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

Hos mig får ditt barn tillbringa dagen i lugn hemmiljö i liten grupp. Flera dagar i veckan träffas vi i stora grupper tillsammans med övriga dagmammor. Tillsammans utforskar vi närområdet, har luffen, dans, tema och andra äventyr tillsammans. När vädret tillåter tillbringar vi oftast hela dagarna ute, och äter medhavd lunch eller grillar.

Hos mig finns det massa olika saker att leka med, liten köksvrå, duplo, bilar, dockor, tågbana och en massa annat roligt. På tomten finns studsmatta, lekstuga, rutschkana och gungor och bilar finns nere på gården.

Jag lagar maten varje dag, försöker tänka på ekologiskt. Frukt och grönsaker serveras dagligen.

Mitt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande. Genom medforskande pedagoger och en lärorik miljö ger jag barnen möjligheten att själva upptäcka glädjen i att lära.

Jag uppmuntrar barnen till att utifrån deras mognad klara av att lösa vardagens små problem så att de får de tilltro till sin förmåga att hantera olika situationer. Det kan vara allt från att klä sig själv eller duka bordet till att trösta någon som är ledsen eller hjälpa den som behöver det. I denna process är det viktigt med pedagoger som kan ge barnet den tid det behöver och som kan stötta utan att ta över.

Att jag som pedagog uppskattar och tar tillvara barnens egna initiativ är också viktigt för att barnen ska våga prova själv.