Ingelas lekstuga

Brännkyrkagatan 54A

Södermalm

Ingelas lekstuga är ett privat drivet familjedaghem med personlig barnomsorg i hemmiljö. Med en liten barngrupp och ett centralt läge på Södermalm.

Pedagogisk omsorg

Inga uppgifter

Ingelas lekstuga är ett ur- och skur-inspirerat familjedaghem med mestadels utomhus aktiviteter. Vi besöker parker, skog och mark med en stimulerande miljö för barnen. Verksamheten innehåller mycket musik, sång, pyssel och allt som barn tycker är kul och spännande.

Min verksamhet utgår från mitt hem på Brännkyrkagatan nära Mariatorget. Vi tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus, vår, sommar, höst och vinter. När vädret inte tillåter utomhus aktivitet flyttar verksamheten inomhus i mitt hem. Lägenheten ligger på bottenplan med egen uteplats i direkt anslutning till husets innergård med gräsmatta och sociala ytor.

Maten jag serverar är hemlagad husmanskost med mycket frukt och grönsaker.

Målet med min verksamhet är att barnen har en lugn, trygg och säker miljö att vistas i, samtidigt använder jag utomhus miljön som ett instrument för lärande. Min verksamhet följer årets alla skiftningar och på så sätt arbetar jag med barnen för att lära dem naturkunskap, matematik, rim, sång och skapande i olika material såsom tecknande och modellering i lera. Viktiga delar av verksamheten är även att lära barnen lyssna på- och respektera sina kompisar, samt att visa hänsyn för varandra.