Barnen målar.

Vågen

Nordenflychtsvägen 30

Välkomna till förskolan Vågen. Förskolan har fyra avdelningar och är belägen precis bredvid Uggleparken i Kristineberg. Hos oss är glädje, trygghet och ett lustfyllt lärande viktiga delar i verksamheten.

Kungsholmen
5,5

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Med ett utforskande förhållningssätt som utgångspunkt skapar barn och pedagoger en rolig, spännande och lärorik vardag tillsammans. Vi arbetar stationsinriktat med stor vikt vid de estetiska uttryckssätten, så som måleri, teckning, dans, lera och drama. Barnens tankar och idéer tas tillvara då vi arbetar både i större och mindre grupper. Vi lägger stor vikt vid att alla barn ska bli sedda och lyssnade på.

Under det närmaste året har hela Kungsholmen ett gemensamt lekprojekt där vi kommer att fördjupa oss i lekens betydelse för barns lärande.

Barnen har en spännande och rolig pedagogisk innemiljö som är tillgänglig och åldersanpassad. Vi eftersträvar en tydlig miljö med en stor mångfald och variation i materialen.

Förskolan vågen har en mindre egen gård samt tillgång till en varierad miljö i närområdet som vi ofta utforskar tillsammans med barnen.

Vi har en egen kock som lagar god och näringsrik mat med stor andel ekologiska råvaror.

På Vågen, som är en av Kungsholmens kommunala förskolor, får barnen en bra miljö ute och inne och ett tryggt bemötande. Hos oss kan ditt barn vara nära sin kända miljö och sitt närområde. Vi ligger intill den välkända lekplatsen Uggleparken i Kristinebergs slottspark, cirka 200 meter från Kristinebergs tunnelbana.

Vi är en förskola med engagerade pedagoger. För oss i Stockholms stad är trygghet, kvalitet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samverkar, för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt.

Kungsholmens kommunala förskolor tillhör Stockholms stad. Varje förskola är unik men vi delar samma pedagogiska bas i att vara nära barnen i en trygg miljö med lärande aktiviteter. Vi har haft förskoleverksamhet i över hundra år och har utvecklat förskolorna i takt med de behov som finns. Vi tar ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla personalens kompetens och förskolornas miljöer.

Föräldravisning
På grund av rådande omständigheter kan vi tyvärr inte erbjuda visningar inomhus just nu. Däremot är ni välkomna att närvara vid ett ”visningsmöte”. Sista torsdagen varje månad klockan 09.00 får ni träffa en pedagog utomhus som kan svara på era frågor.

Anmäl er till Åsa som ansvarar för våra föräldravisningar på mejl: asa.spetse@stockholm.se

Varmt välkomna!

• Förskolan Vågen ligger i närheten av ett expansivt nybyggnadsområde.
  • Förskolans lokaler är temporära och har ett tillfälligt bygglov som går ut 2023-06-30. Information om eventuella förändringar ges löpande.
  • Vågen tillhör Hornsbergs förskoleområde som även utgörs av förskolorna Eden, Fröjden, Havet och Leendet.